دپارتمان تحقیقات و توسعه بازار گروه صنعتی سدید: اثر شدید کرونا بر اقتصاد اروپا

صندوق بین‌المللی پول با انتشار گزارشی تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد اروپا را «شدید» ارزیابی کرد.

این نهاد بین المللی در گزارش تازه خود به تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد جهان پرداخته و می‌گوید: «اقتصاد اروپا پس از کرونا کوچک‌تر از حجم فعلی‌اش خواهد بود و باید انتظار تاثیرات شدید بر اقتصاد کشورهای اروپایی را داشته باشیم.»

این گزارش که روز سه‌شنبه ۳۱ مارس منتشر شده همچنین تاکید می‌کند که ابعاد بحران «تا آن اندازه بزرگ است که سیستم‌های بانکی برخی از کشورها به سرمایه‌گذاری دوباره و حتی بازسازی ساختار بانکی احتیاج خواهند داشت.»

توبیاس آدریان، مدیر بخش پولی بازارهای سرمایه صندوق بین‌المللی پول و آدیتا ناراین، معاون این بخش در یک گزارش مشترک می‌نویسند: «فشار‌ها بر سیستم بانکی رو به افزایش است و پدید آمدن بدهی‌های بالاتر کاملا محتمل به نظر می‌رسد. انتظار بر این است شوکی که بازارهای مالی وارد می‌شود ابعادی مشابه آنچه در بحران سال ۲۰۰۸ اتفاق افتاد، داشته باشد.»

صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود مشخص نکرده که بانک‌ها و اقتصادهای کدام کشورها بیشتر در معرض خطر قرار دارند. اکثر کشورهای اروپای مرکزی و شرقی درخواست کمک اضطراری از طریق تسهیلات حمایتی مالی سریع صندوق بین المللی پول را ارائه کرده اند.  به طور کلی سیستم  رفاهی قوی اروپا و مدل تامین اجتماعی آن ، ارائه حمایت های  هدفمند به بنگاه ها و خانوارها را تسهیل می کند ، اما نباید درباره پیچیدگی این کار شکی وجود داشته باشد: این سیستم ها برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون که اکنون اروپا با انها روبرو می باشد طراحی نشده اند. کشورها به روش های ابتکاری و خلاقانه به این مسائل پاسخ می دهند و می توانند از یکدیگر یاد بگیرند که چه روشهایی به بهترین شکل ممکن کار می کند. صندوق بین المللی پول برای کمک به آنها در انجام این کار ، وب سایتی ایجاد کرده است که اطلاعاتی در مورد چگونگی برخورد کشورها با مشکلات عملی که با آنها روبرو هستند ، فراهم می کند تا به حل مشکلات پیش رو  کمک کند. از سوی دیگر پل ام تامسن، مدیر بخش اروپای صندوق بین‌المللی پول در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما نمی‌دانیم این بحران تا چه مدتی به طول خواهد انجامید اما می‌دانیم که تاثیر اقتصادی آن شدید خواهد بود.»

همچنین او در ادامه با اشاره به وضعیت اقتصاد اروپا بر کاهش ۳ درصدی تولید ناخالص داخلی می‌نویسد: «بخش خدمات غیر حیاتی در اروپا که یک سوم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد با تصمیم دولت‌ها تعطیل شده‌اند و هر ماه که این تعطیلی‌ها ادامه یابد، تولید ناخالص داخلی اروپا نیز کاهش سه درصدی را تحمل خواهد کرد.»

اعضای اتحادیه اروپا ۲۰۰ میلیارد یورو بسته‌های محرک اقتصادی برای کاهش تاثیر کرونا بر اقتصادهایشان تصویب کرده‌اند که معادل ۱.۵ درصد از کل اقتصاد این مجموعه است. بانک مرکزی اروپا نیز یک بسته ۷۵۰ میلیارد یورویی را تصویب کرده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید