تور مجازی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز تهران – 19 الی 22 اردیبهشت 1403

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تور مجازی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز تهران – 19 الی 22 اردیبهشت 1403

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

امضای تفاهم نامه سه جانبه قرارگاه خاتم الانبیا،گروه صنعتی سدید و گروه فراب

آیین رسمی امضای تفاهم نامه سه جانبه فی مابین فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا،سردار عابد، مهندس امیر حسین کاوه مدیرعامل گروه صنعتی سدید و مهندس محمد حیدری مدیرعامل گروه فراب در راستای توسعه همکاری های مشترک- 22 ازدیبهشت 1403

 

افتتاح سد و نیروگاه اومااویا در سریلانکا توسط شرکت ایرانی فراب

پروژه سد و نیروگاه اومااویا در جنوب‌شرقی سریلانکا توسط شرکت ایرانی فرآب افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پروژه سد و نیروگاه اومااویا در جنوب شرقی سریلانکا که توسط شرکت ایرانی فرآب ساخته شده است به بهره‌برداری رسید.

برگزاری نشست کاری در گروه صنعتی سدید در راستای بهره برداری از انرژیهای تجدیدپذیر در شرکتهای تابعه

به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی سدید روز شنبه مورخ ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳،باحضور مدیران عامل شرکتهای زیرمجموعه و مدیران گروه صنعتی سدید،طی نشستی موضوع چگونگی بهره برداری از انرژیهای تجدیدپذیر در راستای الزامات قانونی مربوطه و همچنین میزان برق مصرفی شرکتهای تابعه؛مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این جلسه با توجه به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان در راستای الزام صنایع بامصرف بیش از یک مگاوات،به تامین مازاد برق ازمحل انرژیهای تجدیدپذیر و با توجه به ناترازی برق موجود در کشور،ضرورت بهره مندی شرکتها از برق بادی با توجه به پتانسیل شرکت صبا نیرو؛ مورد بحث و بررسی قرار گرفت و موضوعات مختلف در این خصوص مطرح گردید.

اخذ لوح تقدیر شرکت دانش بنیان پتکو از هلدینگ نفت،گاز و پتروشیمی

 به گزارش روابط عمومی شرکت پتکو، روز سه شنبه مورخ 28 فروردین 1403؛ طی مراسمی در هلدینگ نفت،گاز و پتروشیمی، مدیر عامل این مجموعه بزرگ صنعتی از تلاش های شرکت پتکو  بعنوان پیمانکار موثر در راستای طراحی و تولید پمپ های مورد نیاز در سال 1402 تقدیر و قدردانی نمود.

در ادامه این مراسم دکتر یاسر تاجیک مدیر عامل شرکت دانش بنیان پتکو، بعنوان نماینده کلیه تولیدکنندگان و پیمانکاران حاضر در مراسم، ضمن قدردانی از برگزاری چنین گردهمایی های مهمی به ارائه توانمندی ها و ظرفیتهای موجود در حوزه تولید و پیمانکاری کشور پرداخت و مهمترین چالش های پیشرو را تشریح و راهبردهای مرتبط در این مسیر را نیز ارائه نمود.

 

انتخاب آقای دکتر هاشمی به ریاست هیات مدیره گروه فرآب به نمایندگی از گروه صنعتی سدید

پیرو برگزاری جلسه اعضای هیات مدیره گروه فرآب در محل این شرکت به تاریخ سوم دی ماه 1402 ، جناب آقای دکتر سید مصطفی هاشمی به نمایندگی از گروه صنعتی سدید به عنوان ریاست هیات مدیره گروه فرآب انتخاب شدند.

هم چنین بر اساس مصوبات این جلسه، طی حکمی از سوی جناب آقای دکتر «سید مصطفی هاشمی» رئیس هیات مدیره شرکت گروه فراب، جناب آقای مهندس «محمد حیدری» به‌عنوان مدیرعامل گروه فراب منصوب شد.

گفتنی است بر اساس همین مصوبات جناب آقای دکتر سید مصطفی هاشمی به‌عنوان رئیس هیات مدیره و جناب آقای دکتر حسن طهماسبی به‌عنوان نایب رئیس هیئت مدیره انتخاب و به مدت دو سال معرفی شدند.

لینک ضمائم مربوطه در سایت کدال جهت مشاهده – مورخ 6 دی ماه 1402

قدردانی مدیرعامل گروه سدید از ریاست قوه قضاییه

مدیرعامل گروه صنعتی سدید از تایید مجدد حکم قطعی و نهایی مالکیت شرکت سدید بر ۳۳درصد سهام شرکت فراب و رد تقاضای اعاده دادرسی طرف مقابل پرونده و رفع دستور توقف اجرای حکم توسط معاونت قضایی قوه قضا خبر داد

به گزارش مشرق، امیرحسین کاوه، مدیرعامل گروه صنعتی سدید، طی گفتگویی با مشرق اظهار داشت: گروه صنعتی سدید بعنوان یک هولدینگ صنعتی با قدمتی۶۰ ساله و بعنوان یک شرکت خصوصی سهامی عام با دهها هزار سهامدار ، بیش از دو دهه است که پیگیر موضوع پرونده مالکیت خود بر ۳۳ درصد از سهام شرکت فراب بود که بحمدالله با عنایت خداوند و جدیت و توجه مسئولین محترم قوه قضائیه در تسریع اخیر رسیدگی به این پرونده که مشمول اطاله شده بود و در محاکم مختلف همواره آرای مربوطه به نفع خانواده ۶۰ هزار نفری سهامداران سدید صادر شده بود، پرونده در آخرین وضعیت خود برای همیشه مختومه و مالکیت ۳۳ درصد سهام شرکت فراب به نام گروه صنعتی سدید و سهامداران این شرکت محرز و نهایی گردید.

وی گفت: این پرونده با وجود رای قطعی شعبه اول دیوان عالی کشور که در اردیبهشت ماه سال جاری مجددا به نفع گروه صنعتی سدید صادر شده بود، با تقاضای آستان قدس رضوی و آستان حرم حضرت معصومه (س) ؛ برای بار پنجم به جهت موضوع ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری با دستور توقف دوماهه در خصوص اجرای حکم مواجه شده بود که با بررسی های دقیق قضات و معاونت محترم قضایی قوه قضاییه، مجددا این مالکیت را برای سهامداران صبور گروه صنعتی سدید مورد تاکید و ابرام قرار داد.

کاوه تاکید کرد که اثرات این رای بلامنازع، علاوه بر آثار مثبت و متصور برای سهامداران و شرکت، موجب هم افزایی در بخش های راهبردی اقتصاد کشور از جمله حوزه انرژی و صنایع مرتبط با فعالیت گروه صنعتی سدید و گروه فراب خواهد شد که قطعا میتواند نویدبخش اقدامات جدی و موثر آتی در این حوزه از اقتصاد باشد.

وی در انتها ضمن تبریک به تمامی سهامداران محترم، اعضای هیئت مدیره، مدیران و کارکنان گروه صنعتی سدید، مراتب قدردانی و تشکر خود از ریاست محترم قوه قضاییه، معاونت محترم قضایی، رئیس وقت محترم دیوان عالی کشور و تمامی قضات و کارکنان پاکدست قوه قضاییه به جهت حمایت از تولید و حفظ امنیت روانی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان را اعلام داشتند.

 

منبع: mshrgh.ir/1535578

 

خبرگزاری میزان؛ حکم پرونده کثیرالشاکی سدید به نفع سهامداران قطعی شد

خبرگزاری میزان _ پرونده کثیرالشاکی سدید در مورد مالکیت ۳۳ درصد شرکت فرآب در دیوان عالی کشور در دست رسیدگی بود که شعبه یکم دیوان با صدور رای، حکم به نفع مردم و سهامداران شرکت سدید صادر کرده بود که آستان قدس رضوی به طرفیت شرکت سدید نسبت به حکم صادره اعتراض و درخواست اعمال ماده ۴۷۷ و توقف حکم کرده بود که در پی این موضوع پرونده به معاونت قضایی قوه قضاییه ارجاع شد.

معاونت قضایی قوه قضاییه پس از بررسی پرونده، حکم شعبه یکم دیوان عالی کشور را تایید کرد و اعتراض آستان قدس رضوی را وارد ندانسته و حکم به نفع مردم قطعی شده است.

انتهای پیام/

منبع: https://www.mizanonline.ir/00Jssc

مصرف دو برابری برق صنایع فولادی در ایران

یکی از چالش‌های بزرگی که امروزه پیش روی صنایع بزرگ ایران است و امید می‌رود با میان داری شرکت‌های دانش بنیان مرتفع شود، روند کند حرکت این صنایع به سمت ارتقای بازدهی، صرفه جویی در حوزه انرژی و تولید محصول با آلودگی‌های زیست محیطی کمتر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پاون، از جمله صنایع بزرگی که در ایران بیشترین میزان مصرف انرژی و در عین حال بیشترین میزان تولید دی اکسید کربن را دارند، باید به صنایع فولادی اشاره کرد. صنایعی که با مصرف 660 تن معادل نفت خام به ازای هر تن فولاد، ایران را از این حیث به دومین کشور پرمصرف دنیا تبدیل کرده اند و از بسیاری از کشور‌های جهان مانند ترکیه، ایتالیا، مکزیک و… چندین برابر انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.

“کیومرث سهیلی”، عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در مقاله‌ای با عنوان «بررسی تاثیر افزایش راندمان و بهبود تکنولوژی صنایع فولادی ایران بر آلاینده‌های زیست محیطی» *، که در کنفرانس سالانه انجمن بین المللی علوم اطلاعات زیست محیطی ارئه شد، نوشت که 31 درصد کل انرژی مصرفی کشور توسط صنایع فولادی مصرف می‌شود و این در حالی است که متخصصان عقیده دارند در صورت ارتقای سطح فناوری تولید در صنایع آهن و فولاد کشور و حرکت به سمت تولید فولاد سبز، امکان کاهش میزان مصرف انرژی این صنایع تا 45 درصد نیز وجود دارد.

در رابطه با مصرف زیاد انرژی در صنایع فولادی ایران پیشتر “اردشیر سعدمحمدی”، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در روزنامه «دنیای اقتصاد»، نوشت: در زنجیره تولید فولاد برای هر تن کنسانتره بین 22 تا 40 کیلووات ساعت، هر تن گندله بین 26 تا 55 کیلووات ساعت، هر تن آهن اسفنجی بین 110 تا 130 کیلووات ساعت و هر تن فولاد 700 تا 900 کیلووات ساعت برق مصرف می‌شود. این در حالی است که استاندارد مصرف برق برای تولید هر تن فولاد حدود 450 کیلووات ساعت است و این در ایران برای تولید هر تن فولاد دو برابر استاندارد جهانی برق مصرف می‌کنیم.

مصرف زیاد انرژی در صنایع فولادی ایران برای تولید محصول در حالی است که در بسیاری از کشور‌های جهان مانند کشور‌هایی اروپایی صنایع فولادی با مصرف انرژی به مراتب کمتری اقدام به تولید محصول می‌کنند و در سال‌های اخیر نیز به واسطه ایجاد بحران انرژی اقدامات ویژه تری را برای افزایش بازدهی تولید و کاهش مصرف انرژی در دستور کار قرار داده اند.

به عنوان نمونه کنکاش در مستندات و مقالات علمی مانند مقاله «Gajdzik Bożena» و همکاران با عنوان «بررسی میزان انرژی برق مورد صنایع فولادی با تاکید بر فناوری‌های نسل چهارم صنعت» نشان می‌دهد، میزان وابستگی صنایع فولادی کشور‌های توسعه یافته به حامل‌های انرژی به طور مستمر روندی کاهشی داشته و به صورت مشخص در کشور لهستان با وجود توسعه قابل توجه صنایع فولادی بین سال‌های 2005 میلادی تا 2020 میلادی، نرخ رشد مصرف انرژی این صنعت در لهستان در این بازه زمانی تنها 7 درصد بوده است.

کارشناسان حوزه انرژی لهستان عقیده دارند در صورت ارتقای سطح تکنولوژی در صنایع فولادی این کشور همچنین امکان صرفه جویی در حوزه انرژی تا 10 درصد دیگر نیز وجود خواهد داشت که می‌تواند چیزی معادل 13 میلیون بشکه نفت در بخش آهن و 45 میلیون بشکه نفت در بخش فولاد برای این کشور صرفه جویی به همراه داشته باشد.

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد در صنایع فولادی، کشور لهستان به واسطه استفاده از فناوری‌های BOF که از سال 2010 به این سو مصرف انرژی به شکل قابل توجهی کاهش یافته و متخصصان عقیده دارند مدیران صنایع در این کشور در حال تلاش برای تطبیق دادن وضعیت صنعت این کشور با الزامات محیط زیستی و نیز محدویت‌های پیش آمده در حوزه انرژی هستند.

به عنوان نمونه در این کشور و طی یک برنامه هدفمند میزان مصرف انرژی برق برای  تولید هر تن فولاد تا 432.5 کیلووات ساعت کاهش یافته است و این در حالی است که میانگین مصرف برق برای تولید هر تن فولاد در جهان 450 کیلووات ساعت است.

شرایط در دیگر کشور‌های اروپایی و توسعه یافته جهان نیز چندان متفاوت با کشور لهستان نیست و بر اساس گزارش اخیر صندوق بین المللی پول در صنایع آلمان به رغم کاهش 22 درصدی میزان مصرف انرژی در نیمه دوم سال 2022 نسبت به سال 2018، اما میزان تولید و سود صنایع این کشور در سایه افزایش بهره وری و جبران کسری برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها کاهشی نبوده، بلکه افزایش یافته است.

توضیح بیشتر اینکه صنایع و شرکت‌های تولیدی آلمانی در دو سال گذشته و با وجود تشدید بحران انرژی موفق شده اند با افزایش بهره‌روی و صرفه‌جویی در حوزه انرژی بدون کاهش تولید خسارت‌های برآمده از بحران جهانی انرژی را کنترل کنند، اتفاقی که سبب شد صنایع کشور آلمان، میزان سوددهی و تولید خود را تا 20 درصد نیز افزایش دهند.

وضعیتی قابل تامل که نشان می‌دهد، تنها راه افزایش تولید برای صنایع فولادی و دیگر صنایع بزرگ افزایش میزان تحویل انرژی به ویژه انرژی برق آن هم با هزینه‌های سنگین تولید نیست و صنایع فولادی ایران نیز می‌توانند با حرکت در مسیر تولید فولاد سبز، فناوری‌های نسل چهارم صنعت و صرفه جویی انرژی ضمن کاهش میزان مصرف انرژی، میزان تولید خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهند.

منبع:

https://tn.ai/2973351