دومین سکوی فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی پس از بارگیری و انتقال به دریا، عصر روز پنجشنبه (٢۵ بهمن‌ماه) در موقعیت خود در خلیج فارس نصب شد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، شناور HL۵۰۰۰ عملیات نصب سکوی اقماری ۲۴A با وزنی معادل ٢٣٠٠ تن را در دریا تکمیل کرد و پس از پایان مراحل نصب سازه‌های پل و مشعل با توجه به شرایط جوی حداکثر در مدت دو هفته، بهره‌برداری و برداشت گاز ترش غنی از این سکو آغاز می‌شود. این سکو، برای حمل به میدان گازی پارس جنوبی با روش push pull روی شناور FLB۱۲۴ بارگیری شده است.

با بهره‌برداری از این سکو، روزانه ١۴.٢ میلیون مترمکعب معادل یک دوم یک فاز استاندارد گازی پارس جنوبی به توان تولید گاز کشور افزوده می‌شود.

ماه گذشته نیز، سکوی اصلی فاز ٢٢ پارس جنوبی با همین میزان ظرفیت، به تولید رسید و گاز آن به پالایشگاه این طرح گازی ارسال شد.

فرهاد ایزدجو، مجری طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی اظهار کرد: سکوی ۲۴A در بخش راه‌اندازی دارای بیشترین مقدار پیشرفت در بین سکوهایی است که تاکنون برای نصب در میدان پارس جنوبی به دریا منتقل شده است.

وی با اشاره به انجام بیش از دو میلیون و ٧٠٠ هزار نفر ساعت کار اجرایی در عملیات ساخت، درباره مشخصات فنی سکوی ۲۴A یادآور شد: در این سکو حدود ٣١ هزار اینچ – قطر عملیات لوله کشی، بالغ بر ٩٠ کیلومتر کابل کشی برق و ابزار دقیق و ٣٠٧٧ متر عملیات تیوبینگ انجام شده است.

مجری طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارس جنوبی اعلام کرد: همه مراحل مهندسی، ساخت، نصب و راه‌اندازی سکوی A ٢۴، از سوی متخصصان ایرانی انجام شده و بخش عمده‌ای از کالاها و تجهیزات مورد نیاز این سازه از منابع تولید کننده داخلی تامین شده است.

ایزدجو تاکید کرد: رعایت موارد ایمنی در مرحله اجرا و راه‌اندازی در بخش کارفرما و پیمانکار حوزه فراساحل در قالب دستورعمل‌های ایمنی ابلاغی از سوی شرکت ملی نفت ایران، انجام می‌شود.

طرح توسعه فازهای ٢۴-٢٢ پارس جنوبی برای تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع(ال پی جی)، ۲۷۵٠تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است. این پروژه از سوی کنسرسیومی متشکل از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) و شرکت پتروسینا آریا در حال اجراست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید