افزایش درآمد ارزی کشور با فروش برق به همسایگان

اقتصاد ایران: عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد: ایران می‌تواند با فروش برق به کشورهای همسایه و هم مرز با ایران که در حال حاضر نیازِ ضروری به برق دارند، درآمد ارزی خود را افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، «پرویز محمدنژاد»، عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره قیمت‌های حامل‌های انرژی و تاثیر آن در بودجه و اینکه نظارت مجلس بر این حوزه چگونه خواهد بود؟ به خبرنگار اکونیوزگفت: به هر حال این حوزه هم تابع قانون است یعنی افزایش حامل های انرژی منطبق با قانون اتفاق افتاده است منتهی در تقسیم عادلانه ناشی از این افزایش، ما دچار اشکال در سطح کارگزاران و دولت شدیم. بخشی از این درآمد باید صرف کارخانجات و تاسیسات صنعتی شود که متاسفانه مغفول ماند.

وی افزود: بدین معنا که برای آن  در قانون، ساز وکار خاصی تعریف کرده بودند که این اتفاق رخ نداد و در نهایت آن  به دلایل مختلف مسیر واقعی خودش را طی نکرد. در حال حاضر هم اگر افزایش قیمت حامل‌های انرژی رخ دهد باید بحث بنزین را  مدنظر قرار دهیم که به گونه‌ای دولت در تنگنا قرار گرفت که  این افزایش را ایجاد کرد که در این تنگنا قرار گرفتن، دولت عامل آسیبِ خودش شد چراکه باید  به صورت خیلی میرایی و حساب شده برنامه‌ریزی می‌کرد که اگر قرار بود افزایشی ایجاد شود به شکلی باشد که فشار مضاعف و ناگهانی بر مردمِ مصرف کننده و یا به تولید در کشور  تا این اندازه وارد نشود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس ادمه داد: کوتاهی های کارگزاران و مجریان به جایی می رسد که چنین غائله‌ای را ایجاد کرده و در عین حال خسارات زیادی را هم به کشور وارد می‌کند. ما معتقدیم قوانین به اندازه‌ای مُتقِن و درست است که اگر آنها را به موقع اجرا کنیم و نظراتِ کافی داشته باشیم مشکلاتی ایجاد نخواهد کرد. اگر قرار است باز هم اگر قرار است افزایش قیمت حامل‌های انرژی به گونه‌ای در آینده رخ دهد که نظارت کامل یا بعضا اجرای منطقی و عقلانی پشت آن نباشد ما شاهد اتفاقات دیگر نیز خواهیم بود مگر اینکه این اصل براساس ضوابط حساب شده و به هر شکلی منطقی پای کار بیاید.


باید به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر برویم

وی در خصوص مشکلات سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی های تجدید پذیر در کشور به اکونیوز تصریح کرد: در این باره در کمیسیون انرژی بحث و بررسی صورت گرفته است.  بنده در مجموع مباحثِ این حوزه را در حضورِ شخص وزیر نیرو باز کردم و به وی گفتم که ما چاره ای جز این نداریم که به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر برویم. علت هم این است که بیشتر کشورهای دنیا به این سمت  در حال حرکت هستند.  در واقع بعضی از کشورهای اروپایی بالغ بر 40 درصد نیاز کشورشان را از این طریق تامین می کنند. این یک پیام است برای همه کسانی که قرار است در عرصه جهانی تولیدِ انرژی کنند.


از برنامه پنجم توسعه عقب افتاده‌ایم

محمدنژاد عنوان کرد: هم اکنون که در حال گفت و گو هستیم در برنامه پنجم، دولت و وزارت مکلف بود 5000 مگاوات از ناحیه انرژی تجدید پذیر تولید کند. بنده به  اهمیت این انرژی اشاره کردم. همه به ویژه دولت به این باور رسیده‌اند که باید در این زمینه سرمایه گذاری کند. از  5000 مگاواتی که باید تولید می‌شد  تنها  حدود 830 مگاوات یعنی کمتر از  1000 مگاوات تولید شده است. این نشان می‌دهد که چقدر  از برنامه پنجم تاکنون عقب افتاده‌ایم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: اینها بدین معنا است که فکر کنم اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر از سوی مسئولین و کارگزاران به آن اندازه‌ای که باید به آن می‌پرداختند، درک نشده است.  نکته دوم، کشورهای حاشیه‌ای و همسایه و هم مرز با ایران هستند که در حال حاضر نیازِ ضروری به برق دارند. کشورهایی از جمله افغانستان، پاکستان و عراق که ایران به این کشورها برق می‌فروشد. از این رو هم از این جهت می‌توان درآمد ارزی را افزایش داد و یا حتی به آنها تخصصِ تکنولوژی را انتقال داد و از جوان های خبره و نخبگان  در این راستا  بهره‌برداری و استفاده کرد که به معنای واقعی بدون حمایت مانده ‌اند.


نیاز اصلی کشور، بحثِ درآمد ارزی است

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیاز اصلی کشور، بحثِ درآمد ارزی است، افزود: وقتی وارد بحث تجارت می‌شویم تجارت منحصرا به نفت و سایر تجهیزات و لوازم تولیدی ختم نمی‌شود. از این رو یکی از مباحثِ مهم تجاری، همین برق و تولیدات برقی است. متاسفانه بارها این موضوع را تبیین و توضیح دادیم. یا از نیروگاه های آبی کوچک یا از دیجی‌ها یا از باد می‌توان انرژی برق تولید کرد. در بعضی مناطق شاهدیم که این انرژی پاک و انرژی تجدیدپذیر و انرژی که به هر شکلی در ارتباط با سوخت نیروگاه ها کاربرد دارد وجود دارد. نبودِ این انرژی‌ها  واقعا معضل ایجاد می کند. سوخت نیروگاه های فسیلی در سطح کشور مسئله ایجاد می‌کند یعنی این معضل روز به روز بزرگ و بزرگتر می‌شود بدین معنا که ما را هم  در زمینه زیست محیطی در مناطق مختلف  دچار مشکل می‌کند و هم اینکه هزینه سَرباری را روی دست دولت و وزارت نفت و نیرو گذاشته است.

پرویز محمد نژاد بیان کرد: در نتیجه  تا حدودی در مزیت شناسی و نگاه بلندت‌ یا به عبارتی آینده نگری دچار اختلال هستیم که سعی کردیم در کمیسیون با حضور وزیر نیرو و معاونان وی، این موضوع را تبیین کنیم و به وزیر نیرو بگوییم که شما هم، براساس برنامه پنجم توسعه مکلف  هستید این کار را انجام دهید هم به لحاظ عقلی و منطقی باید این کار صورت گیرد چراکه دنیا با سرعتِ بالا در حال رفتن به سمتِ سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است. اگر ما همان سرعت را نداشته باشیم قطعا عقب می‌افتیم ضمن اینکه تولیدات مربوط به این انرژی در داخل کشور چون سالِ قبل رونق تولید بود و امسال سال جهش تولید است اهمیت دارد و باید به طور جدی مدنظر قرار گیرد در مجموع ما در کمیسیون انرژی در حال رصد و پیگیری این موضوع هستیم تا ان شاء الله اتفاقات خوبی رخ دهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید