کمکاری وزارت نیرو و نفت در خصوص پروژه خط انتقال آب دریا به جم فارس من | خط انتقال آب دریا به جم سال 98 به بهره برداری میرسد
بحران کمآبی در جم و انتقاد مردم از کمکاریهای وزارت نفت و نیرو یکی از سوژههای ثبت شده در فارس من بود که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر، پروژه خط انتقال آب دریا به جم سال آینده افتتاح میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان جم، مخاطبان سامانه «فارس من» سوژهای تحت عنوان ” کمکاری وزارت نیرو و نفت در خصوص پروژه خط انتقال آب دریا به جم “ را ثبت کردهاند و با توجه به بحران کم آبی در شهرستان جم که آب این شهرستان از طریق سفره آب زیرزمینی تامین میشود و با توجه به کاهش آب سفرههای زیرزمینی، مردم خواهان تسریع در اجرا و تکمیل هر چه زودتر این پروژه مهم هستند که در اواخر دهه هشتاد عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
خبرنگار فارس پیگیر این موضوع شده است و با مسؤولان و مردم در خصوص این پروژه همسخن شده است.
سال آینده، تکمیل پروژه آبرسانی از دریا به شهرستان جم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر در گفتگو با فارس درباره پروژه خط انتقال آب دریا به جم اظهار داشت: این طرح شامل آبشیرین کن سیراف به ظرفیت 28 هزار متر مربع در شبانه روز و خط انتقال تا شهرستان جم است که نیازمند 100 میلیاردتومان میباشد.
روح الله طاهریان پور افزود: با پیگیریهای استاندار بوشهر، نشستهایی که با وزرای نفت، نیرو، معاونان این وزارتخانهها و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار اصلی برگزار شد، هر دو وزارتخانه نفت و نیرو برای تامین اعتبار این پروژه به صورت 50 درصدی پای کار آمده و بسیار خوشبین هستیم که قبل از پایان سال فعال شده و در سال 98 به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: شهرستان جم یکی از بحرانیترین مناطق استان از نظر تامین آب شرب است که طرح آبرسانی جم میتواند 70 هزار نفر را شامل شهر جم، 46 روستا و 3 شهرک نفتی مستقر در این شهرستان پوشش میدهد.
شرایط سفرههای زیرزمینی جم خوب نیست
فرماندار جم در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره این پروژه اظهار داشت: تعلل در تکمیل طرح بزرگ آبرسانی جم با توجه به شرایط بحران آب منطقه غیر قابل پذیرش است و باید مشکل آب آشامیدنی شهرستان جم به عنوان قطب اقتصادی و انرژی کشور با فوریت و جدیت رفع شود.
محمد حسینی افزود: جم تنها شهرستان استان بوشهر است که از سفرههای زیرزمینی آب آن تامین میشود و در حال حاضر شرایط سفرههای زیرزمینی خوب نیست و تداوم این شرایط سبب میشود تا در ابتدای سال 98 و به خصوص تابستان پیش رو بیش از 70 هزار نفر از مردم شهرستان جم با بحران آب دست و پنجه نرم کنند و بحران جدی خواهیم داشت.
وی بیان کرد: به دستگاههای مسؤول در حوزه آب تاکید شده که اگر در حوزه آبرسانی نیاز به حفر چاه یا کفشکنی است تا قبل از اتمام سال جاری اقدامات لازم را انجام دهند تا در سال آینده در این خصوص با مشکل روبرو نشویم.
حسینی با بیان اینکه پروژه خط انتقال آب دریا به جم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تکمیل این پروژه را به صورت ویژه دنبال میکنیم و انتظار داریم در اجرای این طرح تسریع شود و اجرای پروژه با سرعت بیشتری انجام شود ادامه داد: در سالهای اخیر برای تامین آب شرب با محدودیتهای جدی روبرو بودهایم و یکی از دغدغههای اصلی مردم شهرستان جم تکمیل و بهرهبرداری از پروژه خط انتقال آب دریا به جم است.اجرای کامل این طرح، نیاز آبی شهرستان جم را به میزان چشمگیری کاهش و مشکل تنش آبی موجود در این شهرستان را برطرف میکند.
مردم از جیره بندیهای آب گلایهمند هستند
امام جمعه جم در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: خط انتقال آب کوثر در دهه 80 در شهرستان جم کلنگزنی شده اما در حالی که در اواخر دهه 90 هستیم اما همچنان به بهرهبرداری نرسیده است و پروژه نیز فعالیت مطلوبی ندارد.
حجت الاسلام محمد گنجی تاکید کرد: شهرستان جم با مشکلات کمبود آب به خصوص در تابستان دستوپنجه نرم میکند و هر چه سریعتر این پروژه باید به بهرهبرداری برسد و کمکاری در خصوص تکمیل این پروژه از هیچ مسؤولی پذیرفتنی نیست.
وی خاطرنشان کرد: موضوع تامین آب شهرستان جم یکی از مشکلات جدی این شهرستان است که در تابستانهای گذشته چالشی برای مردم بود و کمبود آب و جیرهبندیها انتقادات و گلایههای مردمی را نیز به همراه داشت و مسؤولان استان بوشهر و به خصوص متولیان حوزه آب باید هر چه سریعتر در تکمیل پروژه خط انتقال آب دریا به جم تلاش کنند.
شاخصهای بهداشتی آب شرب جم مورد تجزیه قرار بگیرد
نایب رئیس شورای اسلامی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص خط انتقال آب دریا به جم اظهار داشت: شهرستان جم با داشتن منابع اقتصادی مهم به ویژه گاز و همچنین میزبانی از صنعت عظیم و پردرآمد نفت ، اکنون از حداقل سهم طبیعی خود که بهرهمندی از آب شرب سالم است محروم مانده است.
حسن رمضانی افزود: چندین سال است که مردم جم را در انتظار تکمیل خط انتقال آب نگه داشتهایم و هنوز برای تکمیل این پروژه درگیر تامین منابع مالی هستیم.
وی با انتقاد از طولانی شدن اجرای این پروژه گفت: یکی از بزرگترین چالش حال حاضر جم ، ابهام در سالم بودن آب های شرب زیر زمینی و انتقال خط انتقال آب است که باوجود هشدارهای فراوان و پیگیریهای مکرر نماینده مجلس، فرماندار و شوراهای اسلامی، تاکنون این طرح روی زمین مانده است.
عضو شورای اسلامی شهرستان جم بیان داشت: اینکه پس از تلاشها و پیگیریهای مستمر یک گره از مشکل باز و بلافاصله گره دیگری ایجاد شود نمیتوان انتظار داشت این پروژه در زمان مناسب به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه گویا برخی مسؤولان هنوز بحران آب شرب شهر جم را باور نکردهاند افزود: دغدغه ما در مسئله خط انتقال آب شرب به جم تنها بحث کمی نیست بلکه اساسا مشکل کیفی بودن آب مطرح است.
نایب رئیس شورای استان بوشهر با بیان اینکه باید در برابر مردم صادقانه رفتار کرد اظهار داشت: اگر کیفیت و شاخصهای بهداشتی آب شرب جم بیشتر مورد تجزیه و تحلیل کارشناسان این حوزه قرار گرفته بود شاید مسؤولان امر برای تکمیل این طرح، احساس تعهد و مسؤولیت بیشتری نشان میدادند. خویشتنداری بیش از حد برخی شوراهای اسلامی و مسؤولان شهرستان در محرمانه نگه داشتن موضوع سلامت آب شرب جم باعث شده تا متولیان اصلی پروژه به صورت جدی کار را پیگیری نکنند.
رمضانی خاطرنشان کرد: از صنعتی که با روش تانکریسمی و صرف هزینههای گزاف دغدغه آب شرب مصرفی مجموعه خود را رفع کرده است انتظار میرود در راستای توجه به مسؤولیتهای اجتماعی در قبال محیط پیرامونی، با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای خود، به مهمترین دغدغه مردم شهرستان جم نیز پایان دهد.
وی تاکید کرد: برنامه ریزی جدی و عزم دستگاههای اجرایی به خصوص وزارت نفت و نیرو لازم است تا قبل از اینکه بحران آب شرب جم به چالشی بزرگ تبدیل شود این پروژه به سرانجام نهایی برسد.
پروژه آبرسانی جم اسیر وعدهها
یکی از فعالان اجتماعی جم در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: پروژه انتقال آب دریا به جم اسیر وعدهها شده است. یکی از اساسیترین مشکلات جم که در آینده نزدیک، مردم این شهرستان را خیلی جدی تهدید خواهد کرد وضعیت آب این منطقه است.
ابراهیم قیصری تصریح کرد: دلایل گوناگونی وجود دارد که چرا وضعیت آب این شهرستان بحرانی شده است که برشمردن دلایل در فرصت این گفتگو نمیگنجد. یکی از راههای اصلی برای برونرفت از این وضعیت که از این به بعد باید به آن فرابحرانی بگوییم شیرینسازی آب دریا و انتقال آن به جم است.
وی تاکید کرد: یادم نمیرود در جلسه شورای اداری جم با حضور مدیر عامل اب استان بوشهر که در سالن اجلاس شهرداری جم حدود 4 سال پیش برگزار شد آقای طاهریان پور قول دادند در دو سال دیگر جم به شبکه آبرسانی متصل میشود و حتی امام جمعه جم نیز تاکید کردند که اگر قولی داده میشود حتما عملیاتی شود، از آن دو سال مدیر عامل وقت، دو سال دیگر هم میگذرد اما این پروژه اندر خم یک کوچه است.
قیصری بیان کرد: خنده آورتر از این نیست که اجرای پروژه آبرسانی جم حتی از مصوبات سفرهای آقای احمدی نژاد بوده و در سفر آقای روحانی نیز مصوب میشود حال تصور کنید بعد از این همه وعده و مصوبه و عدم تکمیل پروژه، مردم چه دیدی نسبت به مدیران آب و وزارت نیرو خواهند داشت!
وی با بیان اینکه عمق نگاه مسؤولان استان بوشهر، تا شهرستان دشتستان است و حال که جم در دورترین نقطه استان واقع شده، باید مظلوم واقع شود! اگر غیر از این بود قطعا پروژه آبرسانی جم اجرایی شده بود افزود: کشاورزی، صنایع و معادن و مصارف خانگی سبب شده وضعیت آب جم بحرانی شود در صورت عدم اجرایی پروژه در آینده نزدیک، به دلیل نبود آب سالم و بهداشتی در این شهرستان فاجعه انسانی و به دلیل خالی شدن کامل سفرههای زیرزمینی، فاجعه زیستمحیطی رخ میدهد و تمام مسؤولانی که کمکاری کردهاند باید پاسخگو باشند.
بدقولی های وزارت نفت و نیرو عوامل ناتمام ماندن این پروژه است
دانشجوی جمی درباره پروژه خط انتقال آب دریا به جم به خبرنگار فارس گفت: متاسفانه از زمان ساخت پالایشگاه گاز فجر جم و ساکنشدن خانواده کارکنان پارس جنوبی در جم در خصوص تامین آبشرب این خانوادهها و همچنین آب مصرفی این پالایشگاه غول پیکر هیچ تدبیری اندیشیده نشده است.
محمد مهدی صبوری با بیان اینکه استفاده بیرویه از منابع آبی جم توسط این غول بزرگ صنعتی و همچنین کاهش بارندگیهای سالیانه از مهمترین عوامل کمآبی جم به شمار میآید افزود: البته توسعه باغات و کشاورزیهای خارج از فصل نیز سهم بسزایی در این امر دارند و در حال حاضر جم شرایط آبی خوبی ندارد.
وی تصریح کرد: با گذشت بیش از ۲۷ سال حضور این صنایع نفت و گاز در منطقه، امروز شاهد آثار زیانبار آنها هستیم. برای جبران این خسارات پروژه انتقال آب از دریا به جم حدود 10 سال پیش کلنگ خورد و پیشرفتهای خوبی نیز داشت اما به یکباره شاهد وقفه طولانی مدت در آن بودیم که با تلاشهای نماینده مردم در مجلس شاهد شروع به کار مجدد آن بودهایم اما کار با سرعت بسیار کندی پیش میرود و بدقولیهای وزارت نفت، وازرت نیرو، پیمانکار پروژه و همچنین لابی گسترده شرکتهای انتقال آب شیرین به جم از مهمترین عوامل ناتمام ماندن این پروژه بزرگ است.
صبوری خاطرنشان کرد: دشت جم با بیآبی بسیار کمسابقهای روبرو شده است و سطح سفرههای زیر زمینی آب به شدت کاهش یافته و اگر هرچه زودتر این پروژه به بهرهبرداری نرسد قطعا در تابستان ۹۸ با مشکل بسیار جدیای مواجه خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه عمر مفید لولههای این خط انتقال نیز در حدود ۲۵ سال است که ده سال از آن سپری شده است افزود: در خوش بینانهترین حالت حداقل پنج سال دیگر این پروژه تکمیل و به بهرهبرداری میرسد که این نیز یکی دیگر از چالشهای پیشرو این پروژه میباشد که به هرحال امیدواریم این پروژه هرچه سریعتر به بهرهبرداری برسد تا صدمات جبران ناپذیرتری به دشت جم وارد نشود.
در فصل تابستان با شرایط سختی روبرو هستیم
علی قاسمی یکی از شهروندان جمی است که به خبرنگار فارس گفت: در سالهای گذشته و به خصوص در فصل تابستان آب روستاهای شهرستان جم جیرهبندی میشود و مردم واقعا شرایط سخت و دشواری را سپری میکنند و به خصوص اینکه سالهای گذشته در فصل تابستان ماه مبارک رمضان نیز بود و در این ماه مردم روزهدار با مشکلات زیادی روبرو بودهاند.
جلیل موسوی یکی دیگر از شهروندان جمی است که به خبرنگار فارس گفت: با وجود این همه ذخایر ملی و شرکتهای نفت و گاز نباید مردم استان بوشهر چنین شرایطی را تحمل کنند. در سالهای گذشته بحران آب در شهرستان جم وجود داشت و گاهی اوقات به مدت 24 ساعت آب نداشتیم و نمیدانستیم باید در چنین شرایطی و در این هوای گرم برای تامین آب خود چه کار کنیم. پروژه خط انتقال آب دریا به جم اگر به بهرهبرداری برسد مشکلات آب شهرستان رفع میشود و نمیدانیم چرا مسؤولین طی این سالها پیگیری جدی برای تکمیل آن نداشتهاند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!