ایران مشتری نفتکش دستدوم شد
ایران در جستوجوی نفتکشهای دست دوم برای جایگزین کردن ناوگان فرسوده خود و حفظ جریان صادرات نفت با وجود تحریمهای آمریکا است.
به گزارش ایسنا، رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت: از زمان وضع مجدد تحریمها از سوی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در نوامبر گذشته، مذاکرات با کره جنوبی برای خرید حداکثر ۱۰ ابر نفتکش جدید بی نتیجه ماند. پاناما نیز حداقل ۲۱ نفتکش ایران را از رجیستری خود حذف کرد و تهران اکنون به دنبال کشتیهای بیشتری در نقاطی مانند ویتنام است.
واشنگتن محدودیتهایی را برای بخشهای بندر، انرژی و کشتیرانی ایران وضع کرده اما به هشت مشتری بزرگ نفت ایران شامل چین، هند و ژاپن برای ادامه خرید نفت از ایران معافیت داده است.
بر اساس این گزارش، فروشندگان نفتکشهای دست دوم ممکن است این بار احتیاط بیشتری به خرج دهند زیرا شبکه یونانی که در دوران تحریمهای قبلی به خرید نفتکشهای ایران کمک کرد، در لیست سیاه تحریمها قرار گرفت.
برآورد میشود که ایران حدود ۲.۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند که بیش از ۹ درصد از تولید اوپک به شمار میرود.
به گفته متخصصان دریایی، ایران در گذشته با تغییر نام کشتیها، غیرفعال کردن سیستم شناسایی اتوماتیک و انجام انتقال کشتی به کشتی نفت، از تحریمها گریخته است. با این حال از زمان دور قبلی تحریمها در سال ۲۰۱۲، ردیابی کشتیها پیشرفتهتر شده است و واشنگتن نیز تلاش کرده تحریمها را با شدت بیشتری علیه ایران اجرا کند.
یک مقام ایرانی به رویترز گفت: مذاکرات با کره جنوبی در خصوص سفارش ۱۰ ابر نفتکش که هر کدام قادر به حمل دو میلیون بشکه نفت هستند، به دلیل تحریمهای آمریکا به تأخیر افتاده است.
پس از رفع تحریمها در سال ۲۰۱۶، ایران با شرکت کشتی سازی و مهندسی دریایی دوو درباره تشکیل یک جوینتونچر برای کشتی سازی در ایران مذاکره کرد. یک سخنگوی دوو اظهار کرد: این شرکت در دسامبر سال ۲۰۱۶ یک توافق مقدماتی برای همکاری در ساخت کشتی سازی با ایران امضا کرد اما پیشرفتی از آن زمان انجام نگرفت. یک مقام ایرانی گفت: این مذاکرات همچنان ادامه دارد.
یک منبع کشتیرانی گفت: ایران در کشورهایی مانند ویتنام به دنبال نفتکشهای دست دوم است و دو منبع دیگر گفتند: ایران همچنین به دنبال واسطههایی در بازار یونان است که یکی از قطبهای اصلی برای خرید نفتکشهای دست دوم است.
ایران بیش از ۵۰ نفتکش دارد اما با توجه به محدودیت مخازن نگهداری نفت، از آنها برای حمل و همچنین ذخیره سازی نفت استفاده میکند.
طبق آمار مارین ترافیک، ۱۲ نفتکش ایران در مارس به عنوان مخازن شناور نفت مورد استفاده قرار گرفتند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!