جایگاه بخش خصوصی در حوزه انرژی تجدید پذیر
توجه به انرژیهای نو و تجدید پذیر در دنیای پیشرفته و در حال توسعه کنونی و جایگزینی آن با انرژی های با منشا سوخت فسیلی به سرعت در حال افزایش است.
به گزارش ایلنا، همچنین پیشرفتهای تکنولوژیک اخیر و کاهش هزینه های مرتبط با سرمایه گذاری، احداث و تعمیر و نگهداری این پروژه ها نیز در سالهای اخیر موجب شده است که توجه سرمایه گذاران و دولتها به این بخش بیشتر شود. به نحوی که بسیاری از شرکتهای بزرگ نفتی جهان قصد خود را به منظور حضور در این بازار اعلام کرده اند. همچنین توجه به مقولات زیست محیطی و کاهش اثر کربنی، دولتها را نیز ملزم ساخته است با وضع قوانین حمایتی از این بخش حمایت کنند.
یکی از اولین شرکتهای فعال بخش خصوصی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در کشور و حتی خاورمیانه شرکت صبا نیرو سدید است.
بر اساس اظهارات قربانی مدیرعامل صبا نیرو سدید، این شرکت یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ گروه صنعتی سدید است و به عنوان اولین تولید کننده توربینهای بادی در کشور و خاورمیانه، پروژههای متعدد و مختلفی را در ایران و کشورهای همسایه به سرانجام رسانده است. از جمله این پروژه ها می توان به پروژه نصب و راه اندازی 143 واحد توربین برای احداث نیروگاه 90 مگاواتی در مزارع بادی منجیل، هرزویل و سیاهپوش استان گیلان، پروژه تولید، نصب و راه اندازی 43 واحد توربین 660 کیلوواتی احداث مزرعه بادی بینالود استان خراسان رضوی و پروژه تولید و نصب 2 دستگاه توربین به کارفرمایی بخش خصوصی را نام برد.
در بحث بازارهای صادراتی نیز می توان به نصب و راه اندازی 4 واحد توربین 660 کیلوواتی در سایت پوشکین پاس ارمنستان اشاره کرد.
قربانی در ادامه اظهار کرد: استراتژی این شرکت بومی سازی فناوری های مرتبط با طراحی و ساخت توربین های بادی بوده است و تا حد بسیار زیادی هم در این امر موفق بوده است به طوری که در حال حاضر بیش 75 درصد قطعات توربین های بادی این شرکت بدون وابستگی به خارج و در داخل کشور تولید می شوند و از این نظر در شرایط تحریمی و وضعیت ارزی کشور در موقعیت خوبی قرار داریم.
قربانی در خصوص استراتژی توسعه این شرکت در میان مدت از تنوع بخشی به سبد محصولات و ورود به باشگاه تولیدکنندگان توربین بادی در مقیاس مگاواتی یاد می کند. همچنین مطالعات اولیه و امکان سنجی مربوط به تولید میکروتوربین ها، ورود به سایر حوزه ای انرژی تجدید پذیر مانند سولار نیز در دست انجام است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: در سال جهش تولید با حمایتهای دولت محترم و تلاش پرسنل متخصص و زحمتکش صبا نیرو بتوانیم بیش از پیش در جهت چشم انداز این شرکت حرکت کنیم.
لازم به ذکر است در کشورمان هم در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام گرفته است. بر این اساس در تاریخ ۱۳۹۵/۹/۲۴ لایحه تاسیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) که از ادغام سازمان انرژی های نو ایران(سانا) و سازمان بهره وری انرژی ایران(سابا) شکل گرفته است، توسط هیئت محترم وزیران تقدیم مجلس شورای اسلامی گردید. این لایحه پس از تایید شورای محترم نگهبان جهت اجرا به وزارت نیرو ابلاغ شد.
همچنین در ماده ۱ قانون تشکیل ساتبا قید شده است که این سازمان به منظور ارتقای بهرهوری انرژی و استفاده هرچه بیشتر از منابع تجدیدپذیر و پاک از طریق فراهم نمودن زیرساختهای لازم در کشور و افزایش بهرهوری عرضه انرژی و کاهش تلفات انتقال، توزیع و مصرف انرژی در کشور و استفاده از روش های تولید برق تجدیدپذیر و پاک، تشکیل میشود و در ماده ۲ بکارگیری بخش خصوصی و حمایت از مشارکت آن، تدوین سیاست های تشویقی در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان، عملیاتی نمودن استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در سطح صنعتی و انجام وظایف دولت برای تحقق اهداف سازمان، به عنوان موضوع فعالیت سازمان مورد تاکید قرار گرفته است.
لذا امیدواری فعالان بخش خصوصی به بهبود اقتصادی و توسعه نیروگاههای تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر همچنان باقی است و تلاش های آنان برای احداث نیروگاههای جدید و استفاده از دانش، تکنولوژی و تولیدات داخلی در این حوزه ادامه دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!