استفاده از فناوری‌های نوین، راهکار موثر رفع بحران ناترازی انرژی

 عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران با اشاره به چالش‌های جدی در تولید و عرضه انرژی، گفت: به‌روزرسانی زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از فناوری‌های روز جهان نقش مهمی در رفع این معضل دارد.

«اباذر چالاک» امروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، تحریم‌های بین‌المللی و سیاست‌های نادرست داخلی را از دیگر عوامل بروز بحران ناترازی انرژی توصیف کرد.

وی ادامه‌داد:‌ فرهنگ‌سازی و اصلاح سیاست‌های انرژی می‌تواند راهگشای بحران فعلی بوده و نیز مشارکت فعال بخش خصوصی در بهبود این روند بسیار موثر خواهد بود.

عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران افزود: تحریم‌های بین‌المللی بر تولید و عرضه منابع انرژی تأثیرات عمیقی گذاشته و منجر به فروش منابع با قیمتی پایین‌تر از ارزش واقعی و چالش‌های جدی در بازگشت ارز حاصل از فروش شده است.

چالاک به سیاست‌های نادرست استفاده از یارانه‌ها و فقدان تخصص در میان برخی مسئولان در تدوین سیاست‌های بلندمدت اشاره کرد که موجب وخامت وضعیت ناترازی انرژی شده است.

وی خاطرنشان‌کرد:‌ عدم بهره‌گیری از فناوری‌های روز جهان در صنایع نفت، گاز و انرژی به عنوان یکی از عوامل کلیدی و نیز، عدم نگهداری و به‌روزرسانی زیرساخت‌های موجود نیز نقش مهمی در این بحران داشته است.

این مقام صنفی گفت: سیاست‌های اشتباه و ناکارآمد در مدیریت منابع، عدم به‌روزرسانی زیرساخت‌ها و نبود فناوری‌های مدرن، عواملی هستند که باید برای رفع ناترازی انرژی به آنها توجه شود.

چالاک بر اهمیت اجرای سیاست‌های بلندمدت و استفاده از تکنولوژی‌های نوین به منظور رفع این مشکلات تأکید کرد و خواستار سرمایه‌گذاری در بهینه‌سازی مصرف انرژی و بهبود زیرساخت‌ها شد.

وی به ضرورت توسعه فرهنگ درست مصرف انرژی و ارتقای آگاهی عمومی در این زمینه اشاره کرد و بیان‌داشت: برای برون‌رفت از ناترازی انرژی، نخستین گام ایجاد بستر و فضای مناسب برای مشارکت بخش خصوصی در حل مشکلات و معضلات است.

عضو هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و صنعتی ایران اضافه‌کرد: جلب اعتماد برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در بحث انرژی، تسهیل قوانین جاری برای سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی و ایجاد وحدت رویه در ادارات و سازمان‌هایی با عملکرد مشابه و ایجاد فضای فکری و استفاده از پتانسیل فکری انجمن‌ها و سندیکاهای ذی ربط و به تبع آن استفاده از توانایی شرکت‌های مشاور و پیمانکاری برای طرح مشکلات و راهکارهای آن از طریق تشکیل کارگروه‌ها و اتاق فکر، از جمله راهکارها برای برون رفت از ناترازی انرژی است.

وی درخصوص نقش فناوری‌های نوین در بهینه‌سازی مصرف انرژی، گفت: به‌طور قطع الگوبرداری از کشورهای پیشرفته و درحال توسعه برای بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌تواند بسیاری از اتلاف انرژی را جبران کند لذا باید اهمیت استفاده درست و به اندازه انرژی را که همواره در دنیا جایگاه خاص خود را داشته، فرهنگ‌سازی کرد.