مدیرعامل هلدینگ گروه صنعتی سدید مطرح کرد: گروه سدید، صفشکن در صنایع جدید
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» گروه صنعتی سدید با قدمتی بیش از نیم قرن و سابقهای درخشان، در عرصههای گوناگون مرتبط با انرژی، نفت، گاز، پتروشیمی و آب مشغول به فعالیت است. همچنین امیرحسین کاوه، مدیرعامل هلدینگ گروه صنعتی را برعهده دارد. برای بررسی وضعیت این گروه و نقش آن در صنعت لولهسازی کشور، با مدیرعامل گروه صنعتی سدید گفتوگویی انجام شده است که در ادامه میخوانید:
هلدینگ گروه صنعتی سدید را معرفی کنید و بفرمایید در چه عرصههایی فعالیت میکند؟
گروه صنعتی سدید با 15 شرکت زیر مجموعه شامل کارخانجات تولیدی و شرکتهای پیمانکاری و تجاری در زمینههای تولید لولههای قطور فولادی خطوط انتقال فرآوردههای نفت، گاز و آب، ساخت تاسیسات دریایی، پالایشگاه، ساخت مگاپمپ و مگاتوربین آبی و بادی، کارخانجات تولید شکر و نیشکر، نیروگاه برق، کارخانجات تولید فولاد و … با بهرهمندی از کارشناسان و متخصصان متعهد، تمام تلاش خود را در جهت اجرای پروژههای عمرانی و توسعه صنعتی کشور، همواره به کار گرفته است. توجه به اهمیت حوزه نفت، گاز و پتروشیمی با در نظر گرفتن مزیت کشور ایران در این زمینه، حوزه آب و نیرو ناشی از نیاز شدید جامعه بشر، فولاد که نقطه آغاز صنعت است و نهایتاً رویکرد به انرژیهای نو و تجدیدپذیر، کاهش آلایندگی و استفاده از انرژی پاک؛ باعث شد تا فعالیتهای این مجموعه صنعتی به صورت استراتژیک و در راستای خدمت به جامعه، حول محور صنایع فوق شکل گرفته و تداوم یابد. این گروه بزرگ صنعتی در طول حیات خود، همواره بهعنوان یک صفشکن در صنایع جدید؛ ورود پیدا کرده است. بهگونه ای که بنیانگذار صنایعی همچون ماشینسازی، لوله و پروفیل، ریختهگری، طراحی و ساخت کارخانجات وابسته به صنایع کشاورزی، توربین های بادی و … بوده است.
گروه صنعتی سدید در چه سالی فعالیت خود را آغاز و چه محصولات و خدماتی را طی سالهای مختلف به بازار مصرف ارائه کرده است؟
گروه صنعتی سدید در سال 1342 با نام شرکت ماشینسازی فتحی و پسران تاسیس شد. اولین ابداع در این شرکت طراحی و ساخت ماشین تبدیل لوله به پروفیل در مدلهای p65 و p100 بوده است. پس از آن در دهه 50 نام شرکت به پروفیل نیمه سبک تغییر یافت و محل آن به جاده ساوه منتقل شد. این شرکت در ادامه فعالیتهای خود موفق شد طراحی و ساخت برخی ماشینهای لولهسازی از طریق مهندسی معکوس را انجام دهد. از این دست میتوان به خطوط 6 و 12 اینچ ساخت لوله فولادی اشاره داشت. ماشینکاری قطعات اکستروژن آلومینیم و ساخت انواع جرثقیلها (کانتینربر، بندری، زرافه ای و سقفی) نیز از دیگر فعالیتها درطی دهه 40 الی 50 بوده است.
بر اساس گفتگویی از ایلنا، بعد از انقلاب نام شرکت، به گروه صنعتی سدید تغییر یافت. با ایجاد، تقویت و توسعه واحدهای مهندسی در این بنگاه بزرگ، طراحی و ساخت سازههای فلزی به عنوان کسب وکار جدیدی به پورتفوی محصولات این شرکت اضافه شد و کارگاههای ماشینسازی مرتبط نیز موفق به طراحی و ساخت انواع اسکلتها و سازههای سنگین فلزی شدند. پس از این مرحله گروه صنعتی سدید با توجه به قابلیتهای مهندسی و طراحی و ساخت و ریختهگری، وارد پروژه ساخت اقلام دفاعی شد و لقب محور تولیدات دفاعی در کشور را به خود اختصاص داد دلیل آن نیز تولید روزانه 4800 خمپاره 120 توسط این گروه صنعتی بود.
شرکت سدید در چه صنایع دیگری در کشور، پیشرو بوده است؟
هلدینگ گروه صنعتی سدید اولین بنگاهی بود که موفق شد در دهه 60 و 70 با تولید غلتک به روش استاتیک و با فناوری اخذ شده از شرکت آکرز سوئد، این غلتکها را تولید و به بازار مصرف ارائه نماید. همچنین تولید قالبهای بدنه خودرو به روش فول مولد، طی سالهای یاد شده، به عنوان اولین شرکت، برگ زرین دیگری در افتخارات این مجموعه عظیم صنعتی است. حضور در پروژههای عمرانی و آبادانی کشور از جمله صنعت سدسازی منجر به انجام پروژههای بزرگ ملی همچون ساخت تجهیزات هیدرومکانیک سد کارون 1، ساخت تجهیزات هیدرومکانیک سد کرخه، توسعه نیروگاه سد مسجد سلیمان و …توسط این هلدینگ صنعتی شد.
در خصوص فعالیتهای هلدینگ گروه صنعتی سدید در دهههای 60 الی 80 توضیح دهید؟
در اواخر دهه 60 سرمایه گذاریهای مولد و اشتغالزایی همچون خرید ماشینآلات تولید لولههای قطور فولادی بروش اسپیرال جهت خطوط انتقال آب و گاز از شرکتHOESCH آلمان و نیز نصب و راهاندازی تجهیزات تست API و در ادامه نیز نصب و راهاندازی ماشینآلات پوشش پلیاتیلن خارج لوله و پوشش اپوکسی داخل لوله؛ انجام پذیرفت. در دهه 80 نیز سرمایهگذاری گروه صنعتی سدید در بازار لولههای قطور فولادی منتج به احداث کارخانه پیشرفته و مدرن تولید لولههای قطور فولادی خطوط انتقال نفت و گاز به روش درز جوش مستقیم، در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر شد. ماشینآلات و خطوط تولید این شرکت جملگی از شرکت SMS-MEER آلمان خریداری شده است که فناوری پیشرفته و بهروزی را شامل میشود. انتقال تکنولوژی تولید توربینهای بادی از شرکت VESTAS دانمارک نیز به کشور توسط هلدینگ گروه صنعتی سدید، سبب شد این مجموعه بنام اولین تولیدکننده توربینهای بادی در ایران و خاورمیانه شناخته شود.
درخصوص مهمترین پروژههایی که گروه صنعتی سدید تاکنون انجام داده است، توضیح دهید.
هلدینگ گروه صنعتی سدید با در اختیار داشتن 15 شرکت زیر مجموعه و بیش از دو هزار نیروی انسانی متخصص، محصولات و خدمات متنوعی را به مشتریان و کارفرمایان خود ارائه مینماید. مهمترین پروژههای انجام شده این شرکت شامل ساخت هزاران کیلومتر لولههای قطور فولادی خطوط انتقال نفت، گاز، آب در سراسر کشور، صادرات ۲۰۰ کیلومتر لولههای قطور فولادی ۵۶ اینچ به کشورهای همسایه، پروژه نیروگاه بادی سایت منجیل و بینالود (توربینهای بادی ۶۶۰ و ۷۱۰ کیلو واتی)، پروژه احداث هفت طرح کارخانه نیشکر، پروژه طراحی و ساخت سازه راس برج میلاد (چهارمین برج بلند مخابراتی جهان)، پروژه ساخت دریچه سد شیرین دره بجنورد، پروژه خط لوله دریایی میدان نفتی ابوذر و نوروز، پروژه NOSBL در منطقه پارس جنوبی، پروژه احداث پنج طرح تولید فولاد بصورت (EPC)، پروژه ساخت بزرگترین جکت خاورمیانه در خلیج فارس، پروژه طراحی، ساخت و نصب سکوی سر چاهی میدان نفتی ابوذر، پروژه ساخت بزرگترین فلر نصب شده در خاورمیانه، تولید انواع پمپهای سانتریفیوژ افقی و عمودی صنایع آب تا ظرفیت ۲۰۰۰ متر مکعب بر ساعت، پروژه ساخت بزرگترین پمپهای آب برای نیروگاه های سیکل ترکیبی و … بوده است.
در مورد پروژههای در دست انجام این شرکت نیز توضیح دهید.
هماکنون پروژه های متعددی در شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی سدید در دست اجراست؛ از جمله این پروژهها میتوان به پروژه ساخت لولههای قطور فولادی خط انتقال نفت خام گوره به جاسک توسط شرکت لولهسازی ماهشهر، طراحی و ساخت ۱۰ دستگاه الکتروپمپ پروژه خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک توسط شرکت پتکو، پروژه طراحی و تولید ۳۴ دستگاه توربین بادی ۷۱۰ کیلو وات توسط صبا نیرو، انعقاد چندین قرارداد ساخت لولههای قطور فولادی خطوط انتقال آب در پروژه گرمسیری (خلیج فارس به فلات مرکزی) توسط شرکت لوله و تجهیزات سدید، پروژه های بهرهبرداری و تعمیر و نگهداری پالایشگاه ششم پارس جنوبی، پالایشگاه گازی فجر جم و پالایشگاه فراورش گازی هنگام توسط شرکت توسعه سازههای دریایی تسدید، طرح فولادسازی شادگان (اجرای پروژه هشتصد هزار تنی فولاد جهت تولید بیلت) توسط شرکت فولاد گسترش و … اشاره کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!