نیاز صنعت نفت به سرمایه‌گذاری

وزیر نفت گفت: خوشبختانه در بحث فروش نفت با استفاده از ظرفیت‌های موجود توفیق‎های خوبی حاصل شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، جواد اوجی، در نشست با رئیس و دیگر اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: از اعضای کمیسیون انرژی مجلس بابت حمایت‌هایی که در این ۸۳ روز از وزارت نفت داشته‌اند، تشکر می‌کنم.

وی افزود: در این مدت هم بنده و هم معاونان بنده در نشست‌های متعدد کمیسیون‌های تخصصی مجلس به‌ویژه کمیسیون انرژی حضور یافته و پاسخگوی نمایندگان مجلس بوده‌اند.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه توصیه بنده به معاونان خود این است که روحیه همکاری با نمایندگان را حفظ کنند، تصریح کرد: این نشست‌ها باید ادامه یابد و ما از دیدگاه‌های نمایندگان مجلس بهره‌مند شویم.

اوجی ادامه داد: خوشبختانه در بحث فروش نفت با استفاده از ظرفیت‌های موجود توفیق‌های خوبی حاصل شده است.

معطل مذاکرات برجام نبوده‌ایم

وی با بیان اینکه  در بخش سرمایه‌گذاری فعالیت‌های خوبی آغاز شده است، گفت: در بخش حفظ و نگهداشت نفت و گاز قراردادهای خوبی آماده امضاست، این فعالیت‌ها نشان می‌دهد ما منتظر مذاکرات نبوده‌ایم.

وزیر نفت به موضوع سوخت زمستانی اشاره کرد و افزود: زمانی که وزارت نفت را تحویل گرفتیم مشاهده کردیم که با ۴۰ میلیون مترمکعب کسری گاز روبه‌رو هستیم، اما با همکاری شرکت ملی گاز ایران و نشست‌های پرشمار امروز ذخیره‌سازی‌های سوخت زمستانی ما از پارسال بهتر است و با اقدام های انجام شده امیدواریم زمستان را به‌خوبی پشت سر گذاریم.

اوجی به موضوع حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت کشور اشاره و تصریح کرد: این حمله می‌توانست به بحران بزرگی تبدیل شود که خوشبختانه با همکاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکل برطرف شد، دستگاه‌های مختلف از جمله صداوسیما نیز در این موفقیت نقش داشتند. توطئه‌ای که می‌رفت بحرانی به وجود آورد خوشبختانه خنثی شد.

* تأمین اعتبار خوبی در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی داشته‌ایم

وی به بخش مسئولیت‌های اجتماعی نفت نیز اشاره کرد و گفت: تأمین اعتبار خوبی در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی داشته‌ایم و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده نقش وزارت نفت در این باره برجسته‌تر خواهد شد.

وزیر نفت به موضوع تحویل قیر رایگان به دستگاه‌های ذیربط نیز اشاره و بیان کرد: سهمیه‌ها در این باره مشخص و حواله‌ها نیز توزیع شده است که امیدواریم این موضوع به‌سرعت اجرایی شود.

اوجی به بحث مدیریت منابع انسانی وزارت نفت اشاره کرد و افزود: ۱۰ هزار سمت سازمانی که در گذشته حذف شده بود احیا شده است. برای نیروهای مدت موقت نیز امتیازهای خوبی در نظر گرفته ایم تا جبران حقوق و دستمزد آنها باشد. در کوتاهترین زمان ممکن نیز صددرصد نیروهای ایثارگران مدت موقت و معین را جذب خواهیم داد و برای ایثارگران نیروهای پیمانکاری نیز با دولت برنامه‌ریزی خواهیم کرد تا وضع آنها نیز مشخص شود.

وی به موضوع دیپلماسی انرژی نیز اشاره و تصریح کرد: در این زمینه نیز کارهای خوبی انجام شده است، مذاکراتی با ترکمنستان انجام شده است و درباره فروش نفت نیز اتفاق‌های خوبی رقم خورده است.

وزیر نفت با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در نفت و گاز بسیار مهم است، گفت: امیدواریم با مساعدت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بحث بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه سرمایه‌گذاری در این صنعت شتاب گیرد.

* افزایش ظرفیت تولید پالایشگاهی را دنبال می‌کنیم

اوجی افزود: بحث افزایش ظرفیت تولید پالایشگاهی را نیز دنبال می کنیم و درباره افزایش ۳۰۰ هزار بشکه ای ظرفیت پالایشگاهی نیز در انتظار دریافت مجوز برای آن هستیم.

وی به بحث تولید گاز نیز اشاره و بیان کرد: با برنامه‌ریزی‌های خوب شرکت ملی نفت ایران میدان‌های پارس شمالی و کیش به بهره‌برداری می‌رسند و میدان‌های باقیمانده پارس جنوبی نیز تکمیل می‌شوند تا تولید گاز افزایش یابد، زیرا اگر این اتفاق‌ها رقم نخورد در بحث گاز در سال‌های آینده با مشکل روبه‌رو خواهیم شد.

وزیر نفت در جمع بندی سخنان خود با بیان اینکه گلایه‌ها را به حق می‌پذیریم، اما هم بنده و هم معاونان من با تمام قوا پای کار هستند، گفت: قول می‌دهیم با تلاش و توکل به خدا مسائل را حل کنیم زیرا معتقدم اگر کار برای خدا باشد برکت نیز خواهیم داشت.

وی گفت: در بخش پتروشیمی حدود ۷.۸ میلیارد دلار واریزی به سامانه نیما داشته‌ایم که بیش از تحقق ما برای واریز به سامانه نیما بوده است.

وزیر نفت افزود: در مسئله سوخت زمستانی نیز همکاران بنده شبانه‌روز در حال فعالیت هستند تا مشکلی در این زمینه نداشته باشیم، اما سخن من این است که در بودجه برای بحث سرمایه گذاری به وزارت نفت کمک کنید که این صنعت به سرمایه‌گذاری نیازمند است.

کمتر از ۵ درصد طرح‌ها به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد رسیدند

جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که تا پایان مردادماه امسال بیش از ۷۵ درصد کل طرح‌های در دست اجرا کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فقط کمتر از پنج درصد آن‌ها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار از بین ۸۱ هزار و ۱۳۴ طرح در دست اجرا تا پایان مرداد امسال، حدود ۶۱ هزار و ۱۱۶ طرح معادل ۷۵.۳ درصد کل طرح‌ها کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، ۱۶ هزار و ۲۳۸ طرح معادل ۲۰ درصد بین ۲۰ تا ۸۰ درصد و ۳۷۸۰ طرح معادل ۴.۶ درصد کل طرح‌ها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

اخیرا مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، مسائل مربوط به تحریم و تامین نقدینگی را در بالا بودن تعداد طرح‌های با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد موثر دانسته و گفته بود که برخی هم اهلیت نداشتند و فقط می خواستند زمین را نگه دارند تا گران شود که در این زمینه سختگیری‌ها و مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است.

همچنین بیشترین طرح‌های در دست اجرا، طرح‌هایی با اشتغال ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن است که ۵۰ هزار و ۱۴۹ طرح معادل بیشتر از نیمی از کل طرح‌ها را شامل می‌شود. ۲۳ هزار و ۶۳۰ طرح در دست اجرا نیز کمتر از ۱۰ نفر کارکن دارند و تعداد طرح‌های با ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کار کن و بیش از ۱۰۰ نفر کارکن نیز به ترتیب ۴۴۲۵ طرح و ۲۹۳۰ طرح بوده است.

مجموع اشتغال پیش بینی شده در طرح‌های در دست اجرا نیز بیش از دو میلیون و ۲۵۰ هزار نفر است که بیش از ۹۱۰ هزار نفر از آن‌ها در طرح‌هایی با ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن و ۹۰۱ هزار و ۱۳۶ نفر از آن‌ها در طرح‌هایی با بیش از ۱۰۰ کارکن مشغول خواهند شد.

مجموع سرمایه در طرح‌های در دست اجرا تا پایان مرداد نیز بیش از ۱۷۱۶ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

بیشترین طرح‌ها در گروه کانی‌های غیرفلزی

در این میان تا پایان مرداد ماه امسال ۱۱ هزار و ۴۴۷ طرح در بخش “سایر محصولات کانی‌های غیرفلزی”، ۸۵۰۳ طرح در بخش “محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها” و ۷۹۶۲ طرح در بخش “ساخت مواد و محصولات شیمیایی” در دست اجرا بوده و این سه بخش بیشترین تعداد طرح‌ها را به خود اختصاص داده اند. کمترین طرح‌ها نیز به بخش‌های “تحقیق و توسعه”،  “کشاورزی، شکار و فعالیت‌های خدماتی وابسته”، و “فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیت‌های مشابه” اختصاص دارد که به ترتیب یک، پنج و ۱۹ طرح در آن‌ها در دست اجراست.

استان‌های محروم میزبان کمترین طرح‌های صنعتی

در میان استان‌ها نیز از بین ۸۱ هزار و ۱۳۴ طرح در دست اجرا، ۶۵۶۶ طرح در یزد، ۵۳۵۰ طرح در خراسان رضوی و ۵۰۹۳ طرح در اصفهان در دست اجراست که بیشترین تعداد طرح‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. اما از بین استان‌ها کمترین تعداد طرح‌ها در ایلام، کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر  با ۵۱۹، ۵۸۹ و ۶۷۰ طرح است.

وضعیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

از بین کل طرح‌ها، در مجموع هشت منطقه آزاد و ویژه اقتصادی فقط ۹۹۰ طرح صنعتی معادل ۱.۲ درصد طرح‌ها، در دست اجراست که برای آن‌ها بیش از ۶۶ هزار نفر اشتغال و ۱۶۸۳ هزار میلیارد تومان سرمایه پیش بینی شده است.

از بین مناطق آزاد نیز منطقه آزاد چابهار با ۱۸ طرح، کیش با ۳۲ و قشم با ۴۸ طرح کمترین تعداد طرح‌ها را در دست اجرا دارند. اما سایر مناطق آزاد یعنی منطقه آزاد اروند، انزلی، ماکو و ارس ۴۲، ۷۲، ۷۸و ۲۲۱ طرح در دست اجرا دارند و ۴۷۹ طرح در منطقه ویژه اقتصادی در دست اجرا است.

در زمینه حوزه فعالیت، نیز “ساخت مواد و محصولات شیمیایی” با ۱۸۲ طرح پرطرفدارترین حوزه و “تحقیق و توسعه” با یک طرح، کم طرفدارترین حوزه‌ها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستند.

 این در حالی است که مناطق آزاد و ویژه تجاری با قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی ساده‌تری نسبت به سرزمین اصلی با اهدافی از جمله حمایت از صنعت داخلی کشور، جذب فناوری های نوین در امر تولید، گسترش تولیدات صادرات محور و اشتغالزایی راه‌اندازی شده‌اند.

خط لوله گازی جنجالی روسیه دوباره به مانع خورد

رگولاتور انرژی آلمان روند تایید خط لوله گازی نورد استریم ۲ که از روسیه به آلمان امتداد دارد را معلق و موافقت کرد به نگرانیهای اوکراین درباره این پروژه رسیدگی کند.

به گزارش ایسنا، خط لوله گازی نورد استریم ۲ با مخالفت از سوی آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی روبروست که می‌گویند این خط لوله اروپا را بیش از حد به گاز روسیه وابسته می کند.

قیمت گاز در اروپا سر به فلک کشیده و پس از اقدام رگولاتور انرژی آلمان ۹ درصد افزایش یافت. ریسک قطعی برق در زمستان به دلیل عرضه اندک گاز، دولتهای اروپایی را برای اقدام در برابر این بحران تحت فشار بیشتری قرار می دهد.

رگولاتور انرژی آلمان اعلام کرد روند تایید نورد استریم ۲ را معلق کرده است زیرا کنسرسیوم سازنده این خط لوله باید شرکتی را تحت قوانین آلمان تشکیل دهد تا مجوز فعالیت دریافت کند.

این رگولاتور اعلام کرد تنها پس از انتقال عمده داراییها و بودجه‌ها به یک زیرمجموعه آلمانی از سوی کنسرسیوم نورد استریم ۲، درخواست مجوز آن را بررسی خواهد کرد. بمحض این که پیش شرطها محقق شوند، این رگولاتور به ارزیابی درخواست صدور مجوز در دوره چهار ماهه درخواست که تا اوایل ژانویه زمان دارد، ادامه می دهد.

نورد استریم ۲ اعلام کرد از سوی رگولاتور آلمان از این تصمیم مطلع شده است و در موقعیتی نیست که درباره جزییات فرآیند بررسی مجوز، مدت احتمالی آن و زمان آغاز فعالیت خط لوله اظهارنظر کند.

طبق اعلام رگولاتور آلمانی، شرکت نورد استریم تصمیم گرفت خود را به یک شرکت آلمانی تبدیل نکند اما یک شرکت تابعه تحت قانون آلمان تشکیل داده است تا به امور قسمتی از خط لوله که در خاک آلمان قرار دارد، رسیدگی کند.

در پی تشدید نگرانیها نسبت به عرضه گاز از سوی روسیه و ابهامات درباره زمان آغاز فعالیت نورد استریم ۲، قیمت عمده فروشی گاز اروپا و انگلیس در هفته های اخیر افزایش پیدا کرده است. قیمت گاز اروپایی روز سه شنبه ۹ درصد افزایش یافت و قیمت قرارداد ماه آتی هلند برای مدت کوتاهی ۸۹ یورو به ازای هر مگاوات ساعت معامله شد.

یک مقام روسی در گفت و گو با خبرگزاری تاس گفت: هر گونه تاخیر در روند تایید مجوز فعالیت این خط لوله بدون شک به نفع اتحادیه اروپا نیست.

مدیر شرکت انرژی نفت‌وگاز اوکراین در گفت و گو با رویترز از این تصمیم رگولاتور انرژی آلمان استقبال کرد. اوکراین با این خط لوله که باعث از دست رفتن درآمد ترانزیت گاز این کشور می شود، مخالف بوده و روسیه را متهم کرده است، از انرژی به عنوان سلاحی برای تهدید امنیت اروپا استفاده می کند. مسکو این اتهامات را رد و اعلام کرده که نورد استریم ۲ یک پروژه صرفا تجاری است که به مقررات انرژی اروپایی عمل می کند.

اختلاف بر سر این خط لوله تنشها میان اوکراین و روسیه را تشدید کرده است. اوکراین خواستار مشارکت در فرآیند مشورت برای صدور مجوز فعالیت این خط لوله شده است.

روسیه در حال حاضر از مسیر نورد استریم ۱ استفاده می کند که ۵۵ میلیارد متر مکعب معادل نیمی از مصرف گاز سالانه آلمان ظرفیت دارد. نورد استریم ۲ این ظرفیت را دو برابر کرده و آلمان را به هاب ورود مرکزی برای توزیع گاز به سراسر اروپا تبدیل می کند.

بر اساس گزارش رویترز، رگولاتور انرژی آلمان اعلام کرد وزارت اقتصاد و کمیسیون اروپایی از این تصمیم مطلع شده اند. کمیسیون اروپایی پس از تصمیم رگولاتور آلمان دو ماه برای بررسی درخواست مجوز نورد استریم ۲ زمان دارد.

اخذ استاندارد بین‌المللی ISO 17025: 2017 توسط شرکت لوله سازی ماهشهر سدید

رئیس آزمایشگاه لوله سازی ماهشهر سدید اظهار کرد: شرکت لوله سازی ماهشهر بعنوان یکی از بزرگترین تولید کننده های لوله های قطور فولادی به روش درز جوش مستقیم در کشور شناخته می‌شود که به دلیل برخورداری از ماشین‌آلات بروز، آزمایشگاه مدرن و پیشرفته و بر اساس استانداردهای بروز جهانی و داخلی؛ همواره لوله هایی با بهترین کیفیت ممکن را تولید و روانه بازار مصرف می نماید.

رسول پوریامنش در گفت‌وگو با ایلنا،‌ گفت: در واقع جدای ازخط تولید شرکت که ساخت شرکت معتبر SMS Group است و توانایی تولید لوله های قطور فولادی خطوط انتقال نفت وگاز ترش وشیرین را دارد، آزمایشگاه پیشرفته ومجهز شرکت لوله سازی ماهشهر نیز ازجمله دیگر نقاط قوت این شرکت به شمار می‌رود که نصب تجهیزات مختلف آن توسط شرکت زوییک وسالزگیتر آلمان و با اخذ تاییدیه استاندارد مرتبط درسالهای گذشته، انجام شده است. این آزمایشگاه در زمره واحدهای مجهز درکشور است که اغلب تجهیزات آن از برندهای مطرح آلمانی بوده که می‌توان به دستگاه‌های کوانتومتری جهت تعیین عناصرشیمیایی نمونه، دستگاه اندازه‌گیری انرژی ضربه (شارپی)جهت تعیین میزان چقرمگی ماده، کشش 40 تن و150 تن جهت تعیین استحکام نمونه‌ها، آزمایشگاه مدرن خوردگی جهت آزمونهای مورد نظراستاندارد NACE برای لوله های قطور فولادی خطوط انتقال نفت وگاز ترش و دستگاه یوتی ایمرژن جهت تعیین ترک‌های داخلی نمونه ها اشاره کرد.

پوریامنش ادامه داد: در همین راستا آزمایشگاه شرکت لوله سازی ماهشهر بتازگی موفق به اخذ استاندارد بین المللی ISO 17025: (2017) از مرکز تایید صلاحیت موسسه استاندارد ایران (NACI) گردیده است.

سازمان تایید صلاحیت ایران بنام  NACI  عضو انجمن IAF (سازمان اعتبار سنجی بین المللی)  است و اخذ گواهینامه از NACI از اعتبار بالایی برخوردار است. اخذ این استاندارد برای آزمایشگاه ها مستلزم دانش کافی از استانداردهای بروز مربوطه، بروز آوری تجهیزات کنترلی، اطمینان از صحت نتایج آزمایشات و تصمیم گیری در خصوص نتایج آزمون میباشد که طی فرآیندهای ممیزی سیستماتیک سختگیرانه توانمندی آزمایشگاه سنجیده و درنهایت تأییدیه مربوطه صادر میگردد.

رئیس آزمایشگاه لوله سازی ماهشهر سدید بیان داشت: استاندارد بین المللی ISO 17025 (2017) الزامات کلی برای احراز صلاحیت انجام آزمون ها و کالیبراسیون و نمونه برداری را مشخص می سازد.  این آزمایشگاه با بهره گیری از تجهیزات با کیفیت آزمایشگاهی و کادر فنی قوی، الزامات فنی این استاندارد را برآورده ساخته است. از طرف دیگر، سیستم کیفیت آزمایشگاه نیز با هدف ایجاد یک سیستم مدیریتی مستقل و مبتنی بر کیفیت، طراحی و مستقر شده است تا با بهره‌گیری از این استاندارد، آزمایشگاه بتواند خدمات خود را با بهترین کیفیت به مشتریان؛  ارائه نماید.

وی در انتها اظهار کرد: با اخذ این گواهی نامه آزمایشگاه لوله سازی ماهشهر، بعنوان یک آزمایشگاه مرجع؛ آماده ارایه خدمات آزمایشگاهی با بالاترین کیفیت در زمینه آزمونهای مخرب (کشش، خمش، شارپی و غیره) و گازترش (SSC و HIC) به مشتریان خود در صنایع مختلف فولادی کشور میباشد. امید است با گسترش سطح خدمات آزمایشگاه لوله سازی ماهشهر، این شرکت علاوه بر فعالیت در حوزه خطوط انتقال نفت و گاز، در زمره ارایه خدمات آزمایشگاهی در سطح استان و کشور نیز مطرح گردد.

منبع

شرکت لوله سازی ماهشهر، فعال در پروژه های بزرگ ملی

مدیر بازرگانی شرکت لوله سازی ماهشهر اظهار کرد: شرکت لوله سازی ماهشهر بعنوان یکی از شرکت‌های تابعه گروه صنعتی سدید با سابقه دو دهه تولید لوله‌های قطور فولادی خطوط انتقال نفت و گاز مورد استفاده در سرویس‌های ترش و شیرین با ظرفیت تولید 350 هزارتن در سال در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر در حال فعالیت است.

سعید محمدیان در گفت و گو با ایلنا گفت: این شرکت دارای مدرنترین خط تولید لوله و مجهزترین آزمایشگاه های تایید شده بر مبنای گواهینامه ISO/IEC 17025:2017 جهت انجام تستهای مختلف مورد نیاز تولید لوله های سرویس ترش و شیرین بوده که با بکارگیری نیروی انسانی مجرب و استفاده از دانش فنی بروز، بهره گیری از سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) و رعایت استانداردهای زیست محیطی، لوله هایی از قطر 24 اینچ تا 56 اینچ، تا ضخامت 35.5 میلیمتر و تا گرید X80 به روش جوش زیرپودری درز جوش مستقیم (LSAW) و روش شکل دهی لوله JCOE بر اساس استانداردهای داخلی IGS و IPS و استانداردهای جهانی مانند API و DNV را با بهترین کیفیت تولید می نماید.

وی افزود: این شرکت در طول سالهای فعالیت خود موفق شده است تا بر اساس نیازمندی های مشتریان، نسبت به تولید و تحویل لوله های قطور فولادی مورد نیاز در پروژه های بزرگ ملی خطوط انتقال نفت و گاز کشور شامل خطوط لوله های سراسری گاز و خطوط لوله انتقال نفت (سرویسهای ترش و شیرین) اقدام نماید. بطور مثال شرکت لوله سازی ماهشهر سهم به سزایی در تولید لوله های طرح ملی و استراتژیک خط لوله انتقال نفت ترش گوره به جاسک ایفا نموده و علاوه بر آن، بواسطه کیفیت بالای محصولات تولیدی، در پروژه های برون مرزی نیز نقش آفرینی نموده و مفتخر به عنوان صادرکننده نمونه ملی در سال 1394 است.

محمدیان اضافه کرد: ازدیگر مزایای این شرکت می توان به آزمایشگاه مدرن و پیشرفته، دسترسی به خطوط ریلی کشور از طریق یک رشته خط آهن اختصاصی و نیز موقعیت جغرافیایی کارخانه لوله سازی ماهشهر در کنار سواحل نیلگون خلیج فارس در بندر امام خمینی (ره) اشاره نمود که شرایط مناسبی را جهت صادرات لوله های تولیدی فراهم نموده است.

وی در خاتمه ضمن قدردانی از حسن اعتماد و مساعدتهای کارفرمایان و مشتریان در طی سالهای اخیرگفت: شرکت لوله سازی ماهشهر به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی در زمینه تولید لوله های قطور فولادی، در حال حاضر با تولید لوله های مورد نیاز صنایع نفت و گاز کشور برای پروژه های مختلف، آمادگی این موضوع را نیز دارد تا با تولید حداکثری، همانند گذشته نقش موثری در اجرای پروژه های بزرگ ملی و در نهایت آبادانی میهن عزیزمان؛ ایفا نماید.

منبع

توسط واحد طرح و برنامه شرکت دانش بنیان پتکو انجام می‌شود؛ تدوین و نظارت بر برنامه‌های اثربخش تولید و تامین مواد

مدیرطرح و برنامه شرکت دانش بنیان پتکو گفت: شرکت پتکو به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های گروه صنعتی سدید، از شرکت‌های بزرگ و مهم کشور درخصوص طراحی و تولید پمپ های پیشرفته و پیچیده درصنایع نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاهی، نیروگاهی، معدنی و آب، براساس استانداردهای بروز جهانی بوده و همچنین طراح و تولیدکننده توربین های بزرگ آبی نیز می باشد. ضمن آنکه تولید پکیج های آتشنشانی پیشرفته نیز یکی دیگر از محصولات این شرکت است.

احمد امینی  در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت: در این میان حوزه طرح و برنامه به عنوان یکی از حلقه های موفقیت در شرکت پتکو بر اساس شرح وظایف مرتبط، ماموریت های مهمی همچون سایر حوزه ها؛ جهت تحقق طراحی و تولید محصولات مختلف را بر عهده دارد. در واقع این حوزه ماموریت دارد جهت تحقق بخشیدن به اهداف افزایش تولید و فروش شرکت، برنامه های تامین مواد و تولید را بصورت اثربخش تدوین و بر پیگیری و اجرای آن نظارت نموده و در این مسیر؛ از تمامی ظرفیتهای سازمانی استفاده می نماید.

امینی ادامه داد: برنامه های تامین مواد و قطعات با توجه به برنامه زمانی تحویل سفارش مشتریان در این واحد تهیه و به تفکیک هر پروژه یا سفارش، به واحد بازرگانی ارسال می‌شود که در این میان با توجه به زمان بر بودن فرایند ریخته گری قطعات، ابتدا برنامه تامین این قطعات تهیه و جهت مدیریت نقدینگی در جریان؛ به نسبت پیشرفت و تکمیل هر پروژه، باقی اقلام بر اساس برنامه سفارش گذاری می‌شوند.

بعد از تامین قطعات ریخته گری و با توجه به اولویتهای تعریف شده توسط واحد پروژه، برنامه ساخت قطعات برای کارگاه های تولید، تدوین و ارائه شده و نظارت و ردیابی سفارشات قطعات تا اتمام ساخت و تحویل بازرس ونهایتا ارسال به انبار انجام می‌شود.

برنامه ریزی مونتاژ محصول نیز با توجه به برنامه زمانی تحویل هر پروژه و روند تامین و تولید قطعات هر پروژه، تدوین و جهت اجرا به واحد تولید ابلاغ میگردد و سپس برنامه زمانی انجام تستهای عملکردی و ارسال محصول با هماهنگی واحد پروژه به سرانجام می رسد.

وی گفت: تنوع در محصولات شرکت شامل انواع پمپهای افقی و عمودی در تیپهای مختلف از یک سو و هم چنین تنوع در جنس قطعات از سویی دیگر و هم چنین پروژه های تامین قطعات یدکی، پیچیدگی ویژه ای را به فرایندهای تولید و برنامه ریزی شرکت پمپ و توربین پتکو داده است و راهبردهای جدید درخصوص افزایش میزان تولیدات و فروش شرکت و البته تحویل بموقع سفارشات مشتریان، این پیچیدگی ها را دوچندان نموده است که خوشبختانه این واحد با وجود نیروی های توانمند و متخصص؛ همواره توانسته است بر این پیچیدگی ها فایق آید و در انتها محصولات مرتبط با بالاترین کیفیت به کارفرمایان محترم و در زمان مقرر ارسال می‌شود.

منبع

افزایش هم افزایی بین شرکتهای تابعه،راهبرد بنیادین سدید

به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی سدید، جلسه بررسی راهکارهای افزایش هم افزایی بین شرکتهای تسدید و فولاد گسترش، با حضور اعضای هیات مدیره دو شرکت فوق و همچنین مدیر عامل گروه صنعتی سدید، روز چهارشنبه مورخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ در سالن کنفرانس شرکت تسدید برگزار گردید.

در این جلسه آقایان محمود صدیقی مدیرعامل شرکت فولاد گسترش و پیروز موسوی مدیر عامل شرکت تسدید، ضمن تایید امکان بهره مندی از نقاط قوت موجود در پروژه های مشترک، برگزاری جلسات کارشناسی پیرامون بررسی مناقصات مختلف و حضور موثرتر در این پروژه ها را از اقدامات ضروری این مهم، برشمردند.

در این نشست امیرحسین کاوه، مدیر عامل گروه صنعتی سدید؛ ضمن برشمردن قابلیتها و توانمندی های شرکتهای تسدید و فولاد گسترش، اظهار داشت: بهره گیری از پتانسیل های شرکت های زیرمجموعه در راستای اهداف مشترک و تشکیل کنسرسیوم های قوی جهت حضور در پروژه های مختلف، از‌جمله راهبردهای بنیادین سدید می‌باشد که میبایست این ظرفیت ها هر چه بیشتر، از بالقوه به بالفعل تبدیل شود.

جزئیات نقشه خاندوزی برای رونق تولید

 به گزارش ایسنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی از رونمایی کلیات نقشه راه دو سال آتی برای رونق تولید همزمان با کاهش تورم در وزارت اقتصاد خبر داد.

جزئیات برنامه خاندوزی به شرح زیر است: در یکی از بالاترین نقاط تورم در تاریخ ایران و یکی از پایین‌ترین نقاط درآمد سرانه که دولت سیزدهم بر سر کار آماده است، کشور نیازمند الگویی کلان با محوریت مهار تورم و تقویت تولید و رشد اقتصادی است.

امروز حتی رشد اقتصادی نیز محقق نمی‌شود مگر با کنترل تورم و بازگشت ثبات به بازارها و پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد. تجارب متعدد جهانی حاکیست که می‌توان در شرایط مشابه وضعیت کنونی هر دو هدف رشد تولید و کاهش تورم را محقق ساخت.
برای مهار تورم در سه حوزه سیاست پولی، سیاست ارزی و سیاست‌های بودجه‌ای باید به شرح زیر اقدام کرد:

۱) مهار نوسانات ارزی، کاهش فشار بر منابع ارزی (تقویت تهاتر تجاری و پیمان‌های پولی و تشویق صادرات)، مدیریت مصارف، حذف سوداگری ارزی و اصلاح انتظارات ارزش پول ملی.

۲) کنترل سریع روش ترازنامه بانک‌ها در حد دو درصد، مدیریت نرخ در بازار بین بانکی ،افزایش نرخ شکست برای تبدیل شبه پول به پول و سایر ابزارهای پولی و اعتباری.

۳) کنترل رشد مخارج دولت در حدود یک سوم تورم انتظاری، شناسایی هوشمند فرار مالیاتی، افزایش درآمد واگذاری اموال دولتی و سایر ابزارهای انضباط بودجه‌ای.

سیاست‌های سه گانه فوق نباید موجب تضعیف رشد در بخش واقعی اقتصاد و تولید شود.

راهبردهای پیشنهادی در این زمینه نیز به شرح زیر است:

۱) کاهش هزینه تولید با پیش بینی پذیر ساختن سیاست‌های دولت در خصوص متغیرهای کلیدی، ثبت کردن ۳۰ درصد مجوزهای کسب‌وکار، اعتبار انحصاری اسناد رسمی و تقویت حقوق مالکانه، بالابردن هزینه تغییر مکرر مقررات و هزینه لغو تعهد دستگاه‌های حاکمیتی، مالیات ستانی از فعالیت‌های سوداگرانه و سودهای نامولد، الزام به تامین مالی زنجیره‌ای و سایر تدابیر تسهیل تولید.

۲) تمرکز بر پروژه‌های پیشران تولید و بیشترین پیوند و خلق مزیت با تقویت نقش صندوق توسعه ملی برای طرح‌های پیشران، تعیین تعداد محدودی ابرپروژه پیشران توسط وزارتخانه‌های اقتصادی با مشارکت شریک خارجی در هر پروژه، تامین مالی این پروژه‌ها با ضمانت صندوق توسعه ملی از طریق انتشار سهام و اوراق برای صندوق پروژه یا شرکت پروژه در خصوص پیشران‌ها، آورده شرکای خارجی و هدایت اعتبار با اجازه به زیرمجموعه بانک‌ها و شرکت‌های خصولتی برای مشارکت در پیشران‌ها و بدون مراعات حکم ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید.

روز گذشته روابط عمومی وزارت اقتصاد از خبر خوشی خبر داد که در آن آمده بود که رشد اقتصادی محقق نمی‌شود مگر با کنترل پایدار تورم، برگشت ثبات به بازارها و پیش‌بینی پذیر کردن اقتصاد.

پس از انتشار این خبر، موجی از سوال و کنجکاوی شکل گرفت که چه تغییر مثبتی در شاخص‌های کلان و بازارها رخ داده است؟ اما حالا اعلام وزیر اقتصاد مبنی بر رونمایی از نقشه راه رونق تولید و کاهش تورم برای دو سال آینده حاکی از آن است که اتفاق و تحول خاصی رخ نداده و صرفا یک برنامه برای رونق تولید و مهار تورم در آینده منتشر شده؛ درحالیکه رونق تولید و کاهش تورم همواره دغدغه فعالان اقتصادی و مردم و هدف مسئولان اقتصادی بوده است.

توسعه میدان گازی پارس شمالی با سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از توسعه قطب اقتصادی جدید تولید گاز در میدان پارس شمالی با سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته مهر در حاشیه بازدید رییس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از فاز ۱۴ پارس جنوبی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برنامه‌های متعددی برای تامین گاز مورد نیاز کشور در دستور کار است، به برنامه تولید گاز معادل ۴ فاز پارس جنوبی از میدان گازی پارس شمالی اشاره و اظهار کرد: به زودی توسعه میدان پارس شمالی با سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری آغاز می‌شود.
وی افزود: توسعه فاز اول میدان کیش نیز در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: شتاب بخشی به توسعه و تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی و همچنین استفاده از ظرفیت‌های مناطق خشکی‌ در شرکت نفت مناطق مرکزی نیز جز برنامه‌های افزایش تولید گاز است.
خجسته مهر افزود: با سرمایه گذاری ۱۱ میلیارد دلاری در بخش دریایی، ۲۴۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه خواهد شد که این برنامه‌ها در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار دارد.
بر اساس این گزارش،‌ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و رییس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی امروز (پنجشنبه، ۲۰ آبان ماه) برای بازدید و بررسی روند توسعه طرح‌های تولید گاز وارد عسلویه شدند.

نیاز ۱۰۰ میلیارد دلاری برای تکمیل توسعه میدان‌های نفت و گاز در ۸ سال آینده

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از طرح های توسعه میدان گازی کیش، فاز ۱۱ پارس جنوبی، فرزاد A و B، پارس شمالی، میادین نفتی غرب کارون به عنوان طرح های مهم و اولویت دار شرکت ملی نفت یاد کرد و گفت: برای تکمیل توسعه میدان های نفتی و گازی در ۸ سال آینده به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که باید از راه های متنوع به دنبال تامین آن باشیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته مهر در نشست مشترک با حضور رئیس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که امروز (پنجشنبه، ۲۰ آبان ۱۴۰۰) در عسلویه برگزار شد، با بیان اینکه نفت به عنوان یک بنگاه اقتصادی اگر به دنبال سودآوری است برای خدمت بهتر به جامعه و مردم است، اظهار کرد: حضور کمیسیون انرژی در این سفر نشانگر اهمیت دادن به منطقه، مردم و توسعه نفت است و به کمک کمیسیون انرژی برای پیشبرد برنامه ها نیاز داریم.
خجسته مهر افزود: تاکنون ۸۱ میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است که این امر برای ادامه مسیر توسعه نیازمند توجه ویژه است.
وی با بیان اینکه بخشی از این سرمایه گذاری معطوف به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی است، اظهار کرد: برای اثربخشی بیشتر ماموریت‌های نفت باید سازوکارهای قانونی را ارتقا بخشیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در شرکت ملی نفت برنامه های متعددی برای انجام ماموریت ها و تولید گاز مورد نیاز کشور تعریف شده است از تصویب طرح توسعه میدان گازی پارس شمالی با حضور وزیر نفت در هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: توسعه قطب جدید تولید گاز در این منطقه پارس شمالی معادل چهار فاز استاندارد پارس جنوبی است که به سرمایه‌ گذاری حدود ۴ میلیارد دلاری نیاز دارد.
خجسته مهر تصریح کرد: تولید ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز از میدان پارس شمالی هدف اجرای این طرح مهم است که مطالعات توصیفی آن توسط شرکت نفت و گاز پارس آغاز شده است.
وی افزود: توسعه طرح پارس شمالی به ارتقاء سطح اشتغال در منطقه کمک می کند و در کنار آن طرح آمایش سرزمین نیز در دستورکار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه توسعه پارس جنوبی هنوز به پایان نرسیده از شتاب بخشی در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی خبرداد و افزود: امیدواریم تا پایان سال آینده تولید از این طرح آغاز شود.

خجسته مهر از توسعه میدان گازی کیش به عنوان یکی دیگر از طرح‌های اولویت دار شرکت ملی نفت ایران یاد کرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا اواخر سال آینده فاز اول این میدان به تولید برسد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه زنجیره طرح‌ها در میدان پارس جنوبی به اتمام نرسیده، اظهار کرد: از جمله مواردی که می‌توان به سرمایه‌گذاری درباره آن اشاره کرد، بالا بردن میزان درصد تولید اتان از ۱۸ فاز پارس جنوبی است. درحال حاضر حدود ۵۰ درصد اتان از این گاز استحصال می کنیم که برنامه ما ارتقا دادن این میزان به حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد هست که مذاکرات ان را هم اغاز کردیم.

وی از لزوم سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری برای اتمام کامل فازهای قبلی پارس جنوبی خبر داد و گفت: برای اینکه طرح‌های جدید به اجرا برسد، حدود ۱۱ میلیارد دلار منابع مالی مورد نیاز است. بر اساس این گزارش، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به همراه رییس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از طرح‌های توسعه پارس جنوبی بازدید کردند.