رشد 63 درصدی درآمد مالیات در نیمه نخست امسال/ مردم چقدر مالیات کالا و خدمات دادند؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در نیمه نخست سال جاری 138 هزار 519 میلیارد تومان مالیات از بخش‌های مختلف وصول و به خزانه دولت واریز شد، این رقم در حالی به دست آمده که بالغ بر 135 هزار و 317 میلیارد تومان برای 6 ماهه اول امسال از سوی مجلس مصوب شده بود.

درآمد مالیاتی وصول شده نسبت به مدت مشابه سال 99 بالغ بر 63 درصد افزایش نشان می‌دهد، سال گذشته در همین مدت 85 هزار و 223 میلیارد تومان وصولی ثبت شده بود.

براساس این گزارش به دست آمده از خزانه داری، شهروندان 51 هزار و 590 میلیارد تومان مالیات کالا و خدمات، شامل مالیات نقل و انتقال خودرو، فروش و مصرف سیگار، ارزش افزوده، شماره گذاری خودرو و سایر موارد پرداخت کردند. از این میزان 40 هزار 600 میلیارد تومان سهم مالیات بر ارزش افزوده می‌شود.

در بخش مالیات‌های مستقیم که شامل مالیات بر ثروت، درآمد و شرکت‌ها و اشخاص حقوقی می‌شود نیز 86 هزار و 929 میلیارد تومان درآمد به خزانه واریز شد.

از این میزان 6 هزار و 360 میلیارد تومان سهم مالیات بر ثروت، 34 هزار و 744 میلیارد تومان سهم مالیات بر درآمد و اشخاص حقوقی نیز 45 هزار و 824 میلیارد تومان در این مدت واریزی به خزانه داشته‌اند.

احتمال تعطیلی کسب‌وکارها در اروپا به‌ دلیل افزایش قیمت گاز

رئیس کمیسیون اروپا هشدار داد قیمت فعلی گاز هزینه برق را در سراسر اتحادیه اروپا بالا برده‌است و بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت آن را ندارند، درحالی‌که شرکت‌ها هم در خطر تعطیلی قرار گرفته‌اند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، رئیس کمیسیون اروپا هشدار داد افزایش قیمت گاز در اتحادیه اروپا خطر تعطیلی برای کسب‌وکارهای این منطقه را افزایش داده‌است.
قیمت گاز در ماه نوامبر در پایانه‌های هلند تا 1155 دلار در هر هزار مترمکعب افزایش داشته‌است که معادل 96 یورو در هر مگاوات ساعت برای مصارف خانگی می‌شود.
قیمت گاز در اروپا در روز سه‌شنبه بیش‌از 20 درصد افزایش داشت و این قاره همچنان برای تامین نیاز فزاینده به گاز در آستانه فصل زمستان مشکل دارد. سطح ذخایر  گاز در این قاره پایین آمده‌است.

 دراین‌بین، خط لوله نورد استریم دوی روسیه که می‌تواند گاز اضافی به اروپا صادر کرده و مشکل این قاره را برطرف کند، همچنان با موانع اداری در بروکسل مواجه است.
شرکت گازپروم روسیه هم هیچ مقدار اضافه‌ای برای عرضه گاز از طریق اوکراین در ماه نوامبر ثبت نکرده‌است .
رئیس کمیسیون اروپا گفت:« درحالی‌که شرکت گازپروم به تعهدات بلندمدت خود پایبند است، ولی پاسخگوی نیاز بالاتر ما به گاز نیست. بنابراین اروپا در حال حاضر شدیداً وابسته به گاز است».
وی هشدار داد قیمت فعلی گاز هزینه برق را در سراسر  اتحادیه اروپا بالا برده‌است و بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت آن را ندارند، درحالی‌که شرکت‌ها هم در خطر تعطیلی قرار گرفته‌اند.
رییس کمیسیون اروپا با اشاره به اهمیت استراتژیک وابسته نبودن به واردات انرژی گفت باید بیش‌از پیش به انتقال به سمت انرژی‌های پاک مثل انرژی خورشید و باد اهمیت داده شود چون هم قابلیت تولید داخلی دارند و هم نسبت‌به سوخت‌های فسیلی وارداتی ارزان‌تر هستند.

حضور چین برای پروژه‌های مسکن در ایران تایید شد

به دنبال مطرح شدن حضور چینی‌ها برای ساخت مسکن در ایران توسط یکی از نمایندگان مجلس که البته بعدا تکذیب شد، معاون وزیر راه و شهرسازی صراحتا مذاکره با چینی‌ها در ایران را تایید کرده اما گفته که آنها قرار است تکنولوژی وارد کنند نه اینکه بسازند. این ذهنیت نیز ایجاد شد که تکنولوژی چین قرار است به کاهش ۳۰ درصدی قیمت تمام شده مسکن در ایران منجر شود.

به گزارش ایسنا، ۱۹ مهرماه امسال یکی از نمایندگان مجلس از مذاکره با چین برای ورود به ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید و تامین مسکن خبر داد. این جمله کوتاه اقبال شاکری که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها ایجاد کرد، واکنش رضایی کوچی ـ رییس کمیسیون عمران مجلس ـ را در پی داشت که ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه و شهرسازی با چینی‌ها برای ساخت انبوه مسکن در ایران بیان کرد با وجود ۵۰۰ هزار مهندس عمران در کشور، توان ساخت یک میلیون مسکن در ایران وجود دارد.

اقبال شاکری نیز روز بعد اظهارات منتسب به خود را تکذیب کرد و گفت: «صحبتی هم که شده صرفا خبری بوده که وزارت راه و شهرسازی برای کارهای خودش با چینی‌ها مذاکره کرده است. در همین حد. بقیه نکاتی که ذکر شده اصلا صحت ندارد. انشاءالله با توان و قدرت بخش خصوصی داخلی دارد موفق می‌شویم هر سال یک میلیون مسکن را طی ۴ سال آینده بسازیم.»

پس از این موضع‌گیری‌های متفاوت، تصور بر این بود که حضور چین در ایران برای خانه‌سازی منتفی است. اما شب گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی بر حضور عن‌قریب چینی‌ها در ایران صحه گذاشت، البته نه برای ساخت بلکه برای ورود تکنولوژی. محمود محمودزاده در خصوص مشارکت چین در ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن، گفت: مذاکراتی که با کشور چین و سایر کشورها انجام شده در حوره ساخت نیست بلکه مذاکره با چینی‌ها به منظور ورود تکنولوژی‌های جدید ساخت است که منطبق با معماری و هویتی که در ایران وجود دارد، بتوانیم سرعت، کیفیت و قیمت تمام شده را مدیریت کنیم که این بسیار موثر است.

او که وعده داده واحدهای قانون جهش تولید مسکن ۳۰ درصد پایین‌تر از نرخ بازار عرضه شود، گفته است: هم‌اکنون در ساخت‌وسازهای سنتی یک واحد مسکونی بین یک سال و نیم تا دو سال، احداث می‌شود اما چنانچه صنعتی‌سازی رواج پیدا کند در یکسال  این کار قابل انجام است که حداکثر ۳۵ درصد پایین‌تر از قیمت بازار احداث خواهد شد و کیفیت آن نیز متفاوت از ساخت و ساز سنتی است.

از این صحبت محمودزاده چنین برداشت می‌شود که یکی از راهکارهای کاهش قیمت تمام شده واحدهای جهش تولید و تامین مسکن، استفاده از تکنولوژی چین خواهد بود.

این در حالی است که از حدود دو ماه قبل به موضوع صنعتی‌سازی توسط وزارت دفاع اشاره شد. قرار است این وزارتخانه ۱۰۰ هزار واحد را به روش صنعتی در قالب توافقنامه با وزارت راه و شهرسازی بسازد. عنوان شد که واحدهای این طرح قرار است مدت اجرای پروژه را از ۳۶ ماه به شش ماه برساند و عمر مفید ساختمانها از ۲۵ تا ۳۰ سال به بالای ۱۰۰ برسد. در این زمینه علی‌اکبر سلیمانی ـ معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع  ـ اعلام کرد که با استفاده از توان دانشمندان جوان این ایده را به یک محصول بومی تبدیل کنیم.

با توجه به وجود ۵۰۰ هزار مهندس و توان علمی نیروهای داخلی که همواره به آن اشاره شده، حال این سوال مطرح می‌شود که چینی‌ها قرار است چه ارزش افزوده‌ای به صنعت ساختمان ایران بیاورند؟ البته برخی معتقدند ورود چین به صنعت ساختمان ایران مزایایی همچون ورود تکنولوژی و ابزار پیشرفته، ورود سرمایه، امکان تهاتر پول نفت، ایجاد رقابت در بخش ساختمان و افزایش اشتغال کارگران ایرانی را در پی خواهد داشت.

بررسی حضور در بخش نیروگاه‌های خورشیدی در شرکت صبا نیرو

علی قربانی مدیرعامل شرکت صبا نیرو گفت: شرکت #صبا_نیرو به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه #گروه_صنعتی_سدید، اولین تولید کننده توربین های بادی در کشور و منطقه خاورمیانه می باشد که با بیش از 20 سال تجربه تولید و بومی سازی 75 درصدی در طراحی و ساخت توربین های بادی؛ از پیشتازان انرژی‌های تجدیدپذیر بخصوص در صنعت بادی محسوب می‌شود.

قربانی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا اظهار کرد: این شرکت در طی سال‌های فعالیت خود موفق شده است با طراحی، تولید و نصب بیش از 200 دستگاه توربین بادی 660 و710 کیلووات در نقاط مختلف کشور بخصوص منطقه منجیل، بینالود و خواف؛ حدود ۱۵۰ مگاوات ظرفیت نصب شده را به شبکه برق سراسری، اضافه نماید.

وی ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده از سوی متولیان صنعت برق کشور، ظرفیت اسمی نیروگاه های کشور حدود 85 هزار مگاوات و میزان تولید، ماکزیمم53 هزار مگاوت است و در حوزه مصرف بسته به شرایط فصلی و اوج بار مصرف برق حدود 67 هزار مگاوات مورد نیاز بخش های مختلف صنعتی و خانگی میباشد که مشخصاً 14 هزار مگاوات هم اینک کسری تولید در این حوزه وجود دارد و با توجه به ناترازی در حوزه تولید و مصرف انرژی الکتریکی در کشور و کسری حدوداً 14 هزار مگاواتی، صنایع متوسط و بزرگ قطعا با مشکلات عدیده ای در تامین برق خود مواجه خواهند شد.

در همین راستا وزارت نیرو بر اساس برنامه های ارائه شده مقرر نموده است طی 4 سال آتی نسبت به اجرای 40 هزار مگاوات نیروگاه اقدام نماید که در این میان از ظرفیتهای تامین منابع مالی شرکتهای بزرگ صنعتی کشور نیز بهره گیری خواهد شد.

مدیر عامل صبا نیرو در ادامه گفت: در برنامه ارائه شده وزارت نیرو، 10 هزار مگاوات از میزان کل40 هزار مگاوات نیز از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر طی 4 سال اجرایی می گردد که محوریت آن بر مبنای نیروگاه های خورشیدی بوده و البته قطعا بخشی نیز به حوزه توربین های بادی اختصاص خواهد یافت.

وی در خاتمه عنوان کرد: در همین راستا شرکت صبا نیرو می تواند با اصلاح ساختاری در بخش تجهیزات، دانش فنی و نیروی انسانی و اضافه نمودن حوزه نیروگاه های خورشیدی به سبد محصولات مرتبط، بازار مناسبی را طی 4 سال آتی به خود اختصاص دهد که در این زمینه بررسی های اقتصادی مرتبط با برگزاری جلسات مختلفی در این شرکت و با حضور مشاوران بطور مستمر در حال برگزاری می باشد که در صورت توجیه اقتصادی مرتبط و تامین زیرساختهای مربوطه، صبا نیرو نیروگاه های خورشیدی را به سبد محصولات خود اضافه خواهد کرد.

https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1145517

حضور موفق در مناقصات حوزه نفت و گاز کشور و انعقاد قراردادهای جدید در شرکت تسدید

سید پیروز موسوی در گفتگو با ایلنا:

مدیرعامل شرکت توسعه سازه های دریایی تسدید گفت: تسدید یکی از شرکت‌های مطرح و بنام کشور در صنعت نفت و گاز بوده و با شناسایی مستمر مناقصات، انعقاد قراردادهای مرتبط و اجرای پروژه ‌های متنوع در زمینه‌های مختلفی ازجمله پیمانکاری عمومی (GC) در صنایع بالادست و پایین‌دست نفت، گاز، پتروشیمی، پروژه‌های بخش ساحلی (ON Shore) و بخش فراساحلی (OFF Shore)، طراحی و ساخت انواع جکت و سکوهای دریایی، اجرای خطوط لوله زیر دریایی، نصب و راه‌اندازی گوی‌های شناور (SPM) و…؛ فعالیت می کند.

پیروز موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، عنوان کرد: شرکت تسدید، یکی از سرمایه‌های کشور است که با سابقه ای 20 ساله در صنعت استراتژیک نفت و گاز موفق به اجرای پروژه های بزرگ و متعددی شده است. از این میان می‌توان به برخی از این پروژه‌ها همانند ساخت 11 دستگاه جکت سه‌پایه و چهارپایه، ساخت یک دستگاه سکوی اضطراری در منطقه هنگام، اجرای چند صد کیلومتر کیلومتر خط لوله خشکی و زیر دریایی در مناطق نفتی دریایی رشادت، ایلام، سلمان، ابوذر و نوروز، خرید و نصب یک دستگاه SPM – گوی شناور- برای پالایشگاه گاز فجر جم، احداث واحد نمک‌زدایی در لب‌سفید خوزستان و …، اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت تسدید گفت: در این میان تسدید، به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنعتی سدید؛ به حوزه نگهداری و بهره برداری پالایشگاهی نیز ورود کرده است و پروژ‌ه‌های بهره‌برداری و تعمیر و نگهداری پالایشگاه ششم پارس جنوبی، پالایشگاه گازی فجر جم و پالایشگاه فراورش گازی هنگام را نیز در دستور کار قرار داده است.

وی اظهار کرد: تقویت حوزه‌های کاری شرکت، جزو رئوس برنامه‌های عملیاتی قرار گرفته است و شناسایی مناقصات مطرح در حوزه نفت و گاز و حضور مستمر در این مناقصات با تلاش های صورت گرفته، منجر به روند مستمر عقد قراردادهای مختلفی در شرکت شده است که از این میان می‌توان به انعقاد قرارداد انجام عملیات صنعتی پالایشگاه‌های ششم و نهم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی به ارزش بیش از 900 میلیارد تومان در شهریور ماه سال جاری اشاره داشت. ضمن اینکه شرکت در مناقصه پایانه های صادراتی متانول سیراف نیز حضور یافته است  که پروژه بزرگی است.

وی اظهار کرد: شرکت با بهره‌مندی از نیروهای انسانی متخصص و توانمند و باسابقه و در راستای توسعه فعالیت‌های مرتبط؛ با تقویت حوزه توسعه بازار خود، شناسایی و حضور مستمر در مناقصات مختلف را به شکلی سیستماتیک، در دستور کار قرار داده است و بر همین اساس در برنامه های آتی شرکت، توسعه فعالیت‌های پیمانکاری حوزه نفت و گاز در اهم اقدامات قرار دارد که می‌توان تقویت حضور در حوزه بهره‌برداری و نگهداری O&M (Operation & Maintenance) و ورود به کسب و کار اکتشاف و تولید E&P (Exploration & Production)  را از این دست برشمرد.

شایان ذکر است سید پیروز موسوی، از مدیران باسابقه و خوشنام صنعت نفت و گاز می باشد که پیش از این سابقه مدیریت عاملی شرکتهای مختلفی در این حوزه همچون شرکت پایانه های نفتی ایران، سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس عسلویه و …را در کارنامه خود دارد و هم اکنون به عنوان مدیر عامل شرکت تسدید در جمع مدیران گروه صنعتی سدید می باشد.

https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1142328

دپارتمان تحقیقات و توسعه بازار گروه صنعتی سدید: اثرات ژورنال بیرینگ‌ها روی فرکانس‌ های طبیعی روتور پمپ سانتریفیوژ پنج طبقه API-BB3

این #تحقیق که نتیجه آن منجر به ارائه و #پذیرش_مقاله در سومین کنفرانس پژوهشهای نوین در مهندسی و علوم کاربردی- که یک کنفرانس ISC معتبر می‌باشد- شده است، در واحد تحقیق و توسعه امور فنی-مهندسی شرکت دانش بنیان #پتکو و مطابق با استانداردهای API و بر اساس #معیارهای_جهانی انجام شده است.

به گزارش ایلنا، پمپ‌های سانتریفیوژ از دو قسمت ثابت و روتاری (دورانی) تشکیل شده است که قسمت ثابت شامل محفظه، دیفیوزر، رینگ‌های سایشی محفظه بوده و قسمت روتاری شامل شفت، پروانه، رینگ‌های سایشی پروانه، رینگ‌های سایشی شفت، یاتاقان‌ها و … است.

ادامه در لینک زیر:

https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1138917

مواجهه وزیر با تنظیم بازار فولاد

 مصاحبه روزنامه صنعت، معدن و تجارت با امیرحسین کاوه، فعال صنعت فولاد و مدیرعامل گروه صنعتی سدید؛ پیرامون برنامه های وزیر پیشنهادی صمت در حوزه معدن و صنایع معدنی

 برنامه‌های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت را در حوزه صنایع معدنی چطور ارزیابی می‌کنید؟

 گام نخست در ارزیابی یک برنامه، تشریح رویکرد اتخاذشده در راستای تدوین آن برنامه یا استراتژی است. شرط اصلی تبدیل آرزوها به هدف و سپس اهداف به برنامه، اجرای آن در زمان‌بندی مشخص است. در واقع صرفا با تدوین برنامه خوب، هدفی محقق نخواهد شد. در نگاهی اجمالی به برنامه پیشنهادی از سوی رضا فاطمی‌امین می‌توان تاکید کرد که در این برنامه به اسناد بالادستی مختلف اشاره‌شده است.

 در ادامه با بررسی شرایط فعلی حاکم بر اقتصاد و پارامترهای اثرگذار در حوزه‌های صنعتی و اقتصادی، اهداف، راهبردها و پروژه‌های تحول در حوزه‌های مختلف صنایع به تصویر درآمده است.

 در همین حال در این برنامه ظرفیت‌های خالی بخش معدن و صنایع معدنی و بدون استفاده ماندن ظرفیت صنایعی همچون فولاد و سیمان موردتوجه قرارگرفته و شکاف موجود درباره سهم معدن و صنایع معدنی از کل رشد اقتصادی کشور نیز موردبحث بوده است.

 در ادامه اهداف بلندپروازانه‌ای (با توجه به بهره‌مندی کشور از ظرفیت‌های معدنی)، همچون رشد ارزش‌افزوده صنعت از ۱.۸ به ۶.۹ درصد و ارزش افزوده بخش معدن از یک به ۱۰.۵ درصد و همچنین استخراج معادن از ۵۱۰ به ۷۰۰ میلیون تن در نظرگرفته شده است.

ادامه در لینک زیر:

https://www.smtnews.ir/direct/208

چرا تورم ایران بالاست؟ / دو راهکار برای کاهش تورم ۱۴۰۱

رئیس اتاق بازرگانی تهران می‌گوید مشکلات اجرایی بودجه سالانه عامل اصلی افزایش نرخ تورم بوده و برای مدیریت آن باید در نظام بودجه نویسی سال آینده تغییراتی مهم به وجود آورد.

به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین معضلاتی که امروز اقتصاد ایران با آن مواجه است، کسری بودجه دولت و راهکارهایی است که برای مدیریت آن اجرایی می‌شود. بررسی روند شش ماهه امسال نیز نشان می‌دهد که دولت در به دست آوردن منابع پیش‌بینی شده در بودجه با مشکل مواجه بوده و همین امر مقدمات رشد تورم را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه ریشه تورم فعلی در اقتصاد ایران را باید در دو حوزه جست و جو کرد، توضیح داد: ورود بانک مرکزی به چرخه پولی تورم زاست. افزایش پایه پولی یکی از عوامل اصلی بالا رفتن تورم است و در سال‌های گذشته به دلیل کسری بودجه این روند، سرعتی خطرناک گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به عدم دسترسی دولت به ارز حاصل از فروش نفت، تاکید کرد: در حالی که ما امکان انتقال این ارز به بانک مرکزی را نداشته‌ایم، در عین حال از ریال این درآمدها استفاده شده است و همین تنخواهی که بانک مرکزی داده، خود به عاملی برای افزایش تورم بدل شده است. با افزایش پایه پولی، کاهش ارزش ریال و افزایش قیمت‌ها رخ می‌دهد که ما شاهد آن بوده‌ایم.

خوانساری به بخشنامه رئیس جمهوری برای بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در این بخشنامه، دو مبحث مهم در نظر گرفته شده که اهمیت فراوانی دارد. از سویی تاکید شده که بودجه باید طوری تنظیم شود که موجب افزایش تورم نشود و از این رو لایحه باید بدون کسری تنظیم شود. از سوی دیگر بر عدم دخالت دولت در اقتصاد و توقف قیمت گذاری دستوری تاکید شده که هر دو این موارد در صورت اجرا می‌تواند برای ما تبعات مثبت قابل توجهی داشته باشد.

وی ادامه داد: در این بخشنامه به رشد منفی سال‌های گذشته و عدم اطمینان سرمایه گذاران برای مشارکت در اقتصاد نیز اشاره شده و ایجاد ثبات و بازگرداندن اعتماد به عنوان اولویت‌های مهم اقتصادی در نظر گرفته شده است. امیدواریم با اجرای این سیاست‌ها، بخشی از دغدغه فعالان اقتصادی برطرف شود.

به گفته خوانساری، اتاق بازرگانی و مجموعه بخش خصوصی کشور، آمادگی دارد تا در مسیر اجرای این سیاست‌ها به دولت کمک کرده و در هر حوزه‌ای که نیاز به مشارکت احساس می‌شود، ورود کند.

جزئیات برنامه دولت سیزدهم برای ساخت چهار میلیون مسکن

دولت سیزدهم با تاکید بر ساخت چهار میلیون واحد مسکن تا پایان دوره چهارساله خود، ماموریت و مسئولت بزرگی را برای اجرا انتخاب کرده است، ماموریتی که برای محقق شدن، به برنامه ریزی دقیق و عزمی جدی در اجرا نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم رئیسی از همان روزهای قبل از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور دولت سیزدهم و در ایام پیش از انتخابات، معضل تامین مسکن را به عنوان یکی از چالش های جدی اقتصاد کشور شناسایی کرده بود و بر اجرای برنامه هایی برای حل این مساله تاکید داشت.

با اعتماد مردم به برنامه های رئیسی و استقرار دولت سیزدهم، رئیس جمهور وعده بزرگ ساخت چهار میلیون مسکن در طول دوره چهارساله مسئولیت این دولت را مطرح کرد و برای تحقق این وعده، رستم قاسمی را به عنوان گزینه خود برای راهبری وزارت راه و شهرسازی انتخاب کرد که سابقه قابل توجهی در پروژه های عمرانی کشور داشت و در دوران حضورش در قرارگاه خاتم الانبیا پروژه هایی در مقیاس بزرگ را اجرایی کرده بود و از سوی دیگر، سابقه اش در دوران هدایت وزارت نفت، اورا برای هدایت پروژه های کلان مجهز کرده بود.

قاسمی از همان روزهای نخست جلب رای اعتماد نمایندگان مردم، تحقق وعده ساخت چهار میلیون مسکن را در اولویت های خود قرار داد. ماموریتی که قرار بود بار بزرگی از بخش عرضه مسکن در معادلات پیچیده بازار پرتلاطم مسکن بردارد. برنامه دشواری که جزییات تحقق آن از همان روزها توسط کارشناسان مختلف و افکار عمومی مورد پیگیری قرار داشت و این سئوال مطرح بود که باتوجه به زمان بر بودن پروژه های ساخت مسکن نحوه اجرای این پروژه به چه صورت است و آیا قرار است سالی یک میلیون واحد ساخته و به مردم تحویل شود یا در مجموع چهار سال، چهار میلیون واحد ساخته خواهد شد؟

وزیر راه و شهرسازی، روز گذشته و در حاشیه مراسم معارفه مدیرعامل جدید راه آهن تلاش کرد جزییات جدیدی از برنامه این وزارتخانه برای اجرای این برنامه را با رسانه ها در میان بگذارد. قاسمی توضیح داد که معنی اجرای این طرح به این صورت نیست قرار باشد سالی یک میلیون مسکن ساخته شود و روند کار به این شکل نیست که سال اول یک میلیون واحد ساخته شود، سال دوم یک میلیون واحد و به همین صورت این روند ادامه پیدا کند. بلکه دولت برای رسیدن به هدف تعیین شده، باید در شروع کار ساخت بیش از یک میلیون مسکن را هدفگذاری کرده و در سال اول ساخت دو میلیون واحد مسکن کلید میخورد. این اظهارات وزیر که قرار نیست سالی یک میلیون واحد مسکن ساخته شود از سوی برخی رسانه های سهوا یا عمدا این گونه پوشش داده شد که دولت به نوعی زیر قولش زده است و قرار نیست چهار میلیون مسکن ساخته شود، آن هم در شرایطی که اظهارات وزیر راه و شهرسازی در توضیح جزییات اجرای این پروژه بود و تاکید شده بود که چون ساخت مسکن فرایندی زمان بر است، امکان پذیر نیست که سالی یک میلیون واحد ساخته و تحویل شود و باید در سال های نخست، کلنگ ساخت واحدهای بیشتری زمین بخورد.

متن کامل اظهارات رستم قاسمی در این مراسم به این شرح بود که “هم به دلیل قانون جهش تولید و هم به خواست دولت، بناست که در چهار سال، چهار میلیون مسکن ساخته شود، خوشبختانه قانون بسیار خوبی در مجلس به عنوان قانون جهش تولید ظرف حدود یک ماه گذشته ابلاغ شده و این قانون میتواند کمک بسیار بزرگی را به خانه دار شدن مردم انجام دهد. اولا باید توضیح دهم که این برنامه به معنی این نیست که در سال اول یک میلیون واحد مسکن ساخته شود، سال دوم یک میلیون مسکن ساخته شود (و به همین ترتیب)… شما این را میدانید که ساخت مسکن در کشور معمولا یک سال تا بیش از یک سال ونیم طول می کشد، ما برای این که به (هدف) چهار میلیون مسکن در چهارسال برسیم، باید شروع کارمان با بیش از یک میلیون واحد مسکن باشد که در جلسه ای حدود ۱۰ روز پیش در شورای عالی مسکن با حضور آقای رئیس جمهور، این را اعلام کردیم که (ساخت) حدود دو میلیون مسکن را در فاز اول شروع خواهیم کرد که مقدماتش هم فراهم شده و تفاهم نامه های مربوط به آن نیز با بسیاری از دستگاه ها امضا شده و ان شالله عملیات اجرایی اش را پشت سر خواهیم گذاشت. “

نگاه دقیق به این مواضع وزیر راه و شهرسازی مشخص میکند که منظور وزیر شهرسازی از اینکه روند اجرای طرح جهش مسکن به صورت ساخت سالانه یک میلیون واحد نخواهد بود، عقب نشینی از برنامه ساخت چهار میلیون واحد در سال نبوده، بلکه بیان جزییات جدید از تصمیم های اخذ شده برای رسیدن به این هدف بوده است.   هدفی که در صورت تحقق میتواند تحولی مهم در بازار پرفراز و نشیب مسکن در کشور ایجاد کند و رویای خانه دار شدن چهار میلیون خانواده را رنگ تحقق ببخشد.

معاون وزیر صنعت خبر داد: سرمایه‌گذاری ۱۲ میلیارد دلاری در پروژه‌های معدنی تا سال ۱۴۰۴

تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تا افق ۱۴۰۴ حدود ۱۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پروژه‌های معدنی از سوی شرکت توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «وجیه‌الله جعفری» امروز (دوشنبه) در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی (اینوماین ۳) در دانشگاه تهران افزود: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از ابتدای فعالیت تا امروز بیش از ۲۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بخش معدن و صنایع معدنی با کمک بخش خصوصی انجام داده است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان‌کرد: در سال‌های گذشته تلاش شد تا نقش تنظیم‌گری، تسهیل‌گری و بسترسازی برای بخش خصوصی از سوی ایمیدرو افزایش یابد و تا حد ممکن از اجرا فاصله بگیرد.

وی ادامه داد: امروز ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از طرح‌های مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی توسط بخش خصوصی با هدایت و حمایت ایمیدرو در حال انجام است و تا پایان سال گذشته ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن اجرایی شده است.

جعفری بیان داشت: تلاش شده تا از ظرفیت شرکت‌های وابسته یا تابعه ایمیدرو در اقتصاد کشور نیز که شرکت‌هایی پیشران بوده و ۲۳ درصد ارزش بورس را در اختیار دارند کمک بگیریم.

وی تاکید کرد: امروز موضوعاتی نظیر «کربن صفر» و «ضایعات صفر» جزو برنامه های حیاتی بخش معدن و صنایع معدنی است که دستیابی به آن‌ها نیازمند خلاقیت و فناوری در حوزه‌ها است.

‌ رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برگزاری جشنواره اینوماین ۳ ادامه داد: حمایت از ایده‌های نوآورانه و افزایش توانمندی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی، از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی گفت: در طول سه دوره برگزاری جشنواره شاهد رشد تعداد ایده‌های خلاقانه دریافتی از ۱۱۳ ایده در سال نخست، ۱۱۲ ایده در سال دوم و ۱۵۰ ایده در سال جاری بودیم که تاکنون دو مورد از ایده‌های رسیده در سال دوم تجاری شده است.

جعفری ادامه داد: سرمایه اصلی اقتصادی کشور نیروی انسانی است و اصول اقتصاد دانش‌بنیان نیز بر نیروی انسانی متخصص و خلاق بنیان شده است.

وی تصریح کرد: عبور موفق از چاله‌های تحریم با طی مسیر توسعه دانش بنیان با تکیه بر نیروهای داخلی میسر می‌شود.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: استخراج بهینه و استحصال حداکثری ارزش افزوده از منابع معدنی مستلزم رعایت موازین توسعه پایدار است که با استفاده از فناوری‌های نوین، استفاده از فناوری‌های کم آب‌بر و مدیریت انرژی، مصارف بازیافت، توجه به ایمنی و بهداشت در معدن، ارائه محصولات نوین، مدیریت پسماندهای معدنی و توسعه زنجیره ارزش معدنی ممکن می‌شود.

به گزارش ایرنا، سومین جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی (اینوماین ۳) از امروز (۲۶ مهرماه) به مدت سه روز (تا ۲۸ مهرماه) با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، دانشگاه تهران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی و دیگران بازیگران حوزه معدن و صنایع معدنی و اقتصاد دانش‌بنیان برگزارمی‌شود/ ایرنا